BLISKOISTOČNI SUKOB: Iz Rafe pobeglo 360.000 Palestinaca; Hezbolah zapretio Izraelu ukoliko nastavi ofanzivu u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 06:35

BLISKOISTOČNI SUKOB: Iz Rafe pobeglo 360.000 Palestinaca; Hezbolah zapretio Izraelu ukoliko nastavi ofanzivu u Gazi

Sukob Izraela i Hamasa – 221. dan. Ujedinjene nacije potvrdile su da je ubijen njihov član, nakon što je vozilo UN pogođeno u Rafi, najjužnijem gradu u Pojasu Gaze. Egipatski šef diplomatije upozorio je da izraelske vojne operacije u Gazi, posebno u Rafi, nose "ozbiljne bezbednosne rizike". Izraelski demonstranti blokirali su humanitarnu pomoć i bacali pakete sa hranom. Lider Hezbolaha zapretio je Izraelu ukoliko nastavi ofanzivu u Pojasu Gaze - stanovnici severnog Izraela neće moći da se vrate svojim kućama za početak sledeće školske godine.
Izraelski tenkovi ušli su dublje u Džabaliju na sever Pojasa Gaze, stradalo je najmanje 20 ljudi. IDF pojačava napade na grad Gazu.
U iščekivanju kopnene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.