Bela kuća: Ne mislimo da se u Gazi sprovodi genocid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 06:38

Bela kuća: Ne mislimo da se u Gazi sprovodi genocid

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da administracija predsednika Džoa Bajdena ne vidi izraelska ubistva Palestinaca u Gazi u ratu protiv Hamasa kao genocid.
"Ne verujemo da je to što se događa u Gazi genocid. Odlučno i zvanično odbacujemo tu tezu", rekao je Saliven u razgovoru sa novinarima u Beloj kući.
On je naveo da SAD žele da Hamas bude poražen, da su Palestinci zatečeni u sred rata "u paklu", kao i da bi velika izraelska vojna operacija u Rafi bila greška, prenosi Glas Amerike.
Saliven je ponovio stav koji je Bajden izneo u subotu da bi u Gazi već sada vladao prekid vatre kada bi Hamas oslobodio taoce.
"Svet treba da poziva Hamas da se vrati...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: Izrael ne vrši genocid nad Palestincima u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven saopštio je da administracija predsednika Džozefa Bajdena ne smatra da izraelska ubistva Palestinaca u Pojasu Gaze predstavljaju genocid...U razgovoru sa novinarima u Beloj kući, Saliven je izjavio da SAD žele da Hamas bude poražen, da su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ujedinjene nacije: Izraelski tenk napao jasno označeno vozilo UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 06:06

Ujedinjene nacije tvrde da je izraelski tenk napao jasno označeno vozilo UN u ponedeljak, ubivši jednog bezbednosnog zvaničnika UN iz Indije i ranivši drugog bezbednosnog zvaničnika iz Jordana..."Ujedinjene nacije nemaju sumnju da su hici iz izraelskog tenka pogodili zadnji deo belog vozila UN na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.