Barselona u NBA pronašla zamenu za Mirotića – bivši 2. pik

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 17:20

Barselona u NBA pronašla zamenu za Mirotića – bivši 2. pik

Nekadašnji košarkaš Milvokija Džabari Parker (28, 201) trebalo bi, ako dogovori lične uslove - pošto je već prošao lekarske preglede, da obuče dres Barselone.

Parker je u NBA karijeri, pored Milvokija (2014-2018), igrao za Čikago, Vašington, Atlantu, Sakramento i Boston.

Parker je, kako prenose katalonski mediji, prošao ekarski test što je dobar znak i za njega i za buduće poslodavce velika stvar imajući u vidu njegovu istoriju povreda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sada je preostalo "samo" da se dve strane "nađu" kada je finansijska strana dogovora u pitanju.

Parker bi trebalo da bude zamena za Nikolu Mirotića koji je karijeru nastavio u Milanu.

Ako potpiše za Barsu i ako uspe da povrati nekadašnju formu, šampion Španije će u njemu dobiti ozbiljno pojačanje za narednu sezonu. Parker je, podsetimo, bio drugi pik na draftu 2014. godine, tada ga je uzeo Milvoki, a iste godine je potpisao i za Džordanov brend što samo govori kolika su očekivanja bila svih kada je njegova kariejra u pitanju.

Sezona 2015-2016, dakle tek druga u NBA, bila mu je najbolja u karijeri, zabležio je tada i rekord od 36 poena na jednom meču i taman kada je trebalo da usledi još veći uzlet, usledile su povrede. iste sezone doživeo je prvu težu povredu kolena (ukršetni ligamenti), a brzo po povratku na teren, već naredne godine, još jednom mu je stradalo koleno - ponovo ukršteni ligamenti.

Od tada, njegova karijera je išla silaznom putanjom. Nikad nije povratio stari sjaj.

Kratko se zadržao gde od je kasnije igrao, ali sama činjenica da i dalje igra posle najtežih povreda je ohrabrujuća za ovog 28-godišnjeg momka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barselona sprema bombu iz NBA lige! Najveća briga je prebrinuta, ali posao još nije gotov!

Izvor: 24sedam.rs, 04.Avg.2023

Džabari Parker je uspešno prošao lekarske preglede, sada se čeka konačna odluka odgovornih u Blaugrani

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.