Nova vest
Košarka

Petak, 04.08.2023.

17:01

Barselona u NBA pronašla zamenu za Mirotića – bivši 2. pik

Nekadašnji košarkaš Milvokija Džabari Parker (28, 201) trebalo bi, ako dogovori lične uslove - pošto je već prošao lekarske preglede, da obuče dres Barselone.

Izvor: B92

Autor:B92

Barselona u NBA pronašla zamenu za Mirotića – bivši 2. pik
Foto: EPA/EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Parker je u NBA karijeri, pored Milvokija (2014-2018), igrao za Čikago, Vašington, Atlantu, Sakramento i Boston.

Parker je, kako prenose katalonski mediji, prošao ekarski test što je dobar znak i za njega i za buduće poslodavce velika stvar imajući u vidu njegovu istoriju povreda.

Sada je preostalo "samo" da se dve strane "nađu" kada je finansijska strana dogovora u pitanju.

Parker bi trebalo da bude zamena za Nikolu Mirotića koji je karijeru nastavio u Milanu.

Ako potpiše za Barsu i ako uspe da povrati nekadašnju formu, šampion Španije će u njemu dobiti ozbiljno pojačanje za narednu sezonu. Parker je, podsetimo, bio drugi pik na draftu 2014. godine, tada ga je uzeo Milvoki, a iste godine je potpisao i za Džordanov brend što samo govori kolika su očekivanja bila svih kada je njegova kariejra u pitanju.

Sezona 2015-2016, dakle tek druga u NBA, bila mu je najbolja u karijeri, zabležio je tada i rekord od 36 poena na jednom meču i taman kada je trebalo da usledi još veći uzlet, usledile su povrede. iste sezone doživeo je prvu težu povredu kolena (ukršetni ligamenti), a brzo po povratku na teren, već naredne godine, još jednom mu je stradalo koleno - ponovo ukršteni ligamenti.

Od tada, njegova karijera je išla silaznom putanjom. Nikad nije povratio stari sjaj.

Kratko se zadržao gde od je kasnije igrao, ali sama činjenica da i dalje igra posle najtežih povreda je ohrabrujuća za ovog 28-godišnjeg momka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Košarka

Pioniri Partizana šampioni Srbije

Pioniri košarkaškog kluba Partizana osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu završnog turnira u Arilju pobedili ekipu Mege rezultatom 70:64 (20:20, 17:22, 18:12, 15:10).

Tanjug

15:15

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu