Nove američke sankcije odražavaju politiku „nanošenja strateškog poraza Moskvi“ – Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2023, 22:15

Nove američke sankcije odražavaju politiku „nanošenja strateškog poraza Moskvi“ – Zaharova

Poslednji krug antiruskih sankcija koje su uvele SAD nastavak je njihove politike „nanošenja strateškog poraza Moskvi“, ali Vašington „ne treba da zadržava dah“, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Ovo nastavlja put politike nanošenja strateškog poraza nama, kako su to rekli. Svake godine smišljaju nešto novo, bilo obuzdavanje ili nešto drugo; ovoga puta, to je strateški poraz. Međutim, kao što razumete, ne bi trebalo da zadržavaju dah. Verovatno će biti još mnogo drugih šema, ali mi smo naučili ne samo da se nosimo sa svim ovim, već da to koristimo u sopstvenim interesima“, izjavila je diplomata za TV kanal Rusija-24. Zaharova je istakla da je ova destruktivna politika postala „sigurna karta” Vašingtona. „A činjenica da se globalna većina sada aktivno opire tome na razne načine, negde direktno, negde indirektno, mislim da je najbolji dokaz za to. Sada je to postao problem samih Sjedinjenih Američkih Država“, naglasila je ona. Vašington je u četvrtak proširio obim svojih antiruskih sankcija. On je uveo nove sankcije za 37 fizičkih lica i skoro 200 pravnih lica, uključujući industrijska preduzeća. Prema Kancelariji za kontrolu inostrane imovine američkog Ministarstva finansija, najnovije sankcije su usmerene na ruski vojno-industrijski kompleks i njegove pomoćne strukture. Uključivanje na listu sankcija Kancelarije za kontrolu inostrane imovine podrazumeva zamrzavanje imovine u SAD sankcionisanih subjekata i zabranu „osobama SAD“ (državljanima SAD, stalnim stanovnicima i kompanijama) da posluju sa subjektima pod sankcijama.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.