Moskovska policija hapsila advokate zbog protesta uprkos zabrani

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 21:34

Moskovska policija hapsila advokate zbog protesta uprkos zabrani

Moskovska policija uhapsila je danas demonstrante, uglavnom advokate, koji su protestovali jedan po jedan ispred sedišta glavne ruske agencije za krivične istrage.

Organizacija OVD-info koja se bavi političkim hapšenjima u Rusiji saopštila je da je pritvoreno najmanje sedam osoba i da su neke od njih optužene za kršenje zabrane održavanja javnih skupova, uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Ruska policija je prošle nedelje hapsila demonstrante po istoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osnovi, posle čega je usledila kritika od međunarodne organizacije Amnesti internešenel da ruske vlasti koriste vanredne mere koje su na snazi za represiju nad opozicijom.

Ispred sedišta Istražnog komiteta danas su uglavnom protestovali advokati, zbog hapšenja dvojice njihovih kolega u republici Kabardino-Balkarija, po optužbi za nasilje nad policajcima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.