Izvor: Radio 021, 31.Maj.2020, 21:15

Policija u Moskvi uhapsila advokate koji su protestovali

Moskovska policija uhapsila je demonstrante, uglavnom advokate, koji su protestovali ispred sedišta glavne ruske agencije za krivične istrage.

Organizacija OVD-info koja se bavi političkim hapšenjima u Rusiji saopštila je da je pritvoreno najmanje sedam osoba i da su neke od njih optužene za kršenje zabrane održavanja javnih skupova, uvedene zbog pandemije.

Ruska policija je prošle nedelje hapsila demonstrante po istoj osnovi, posle čega je usledila kritika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od međunarodne organizacije Amnesti internešenel da ruske vlasti koriste vanredne mere koje su na snazi za represiju nad opozicijom.

Ispred sedišta Istražnog komiteta su uglavnom protestovali advokati, zbog hapšenja dvojice njihovih kolega u republici Kabardino-Balkarija, po optužbi za nasilje nad policajcima.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.