Fenomenalni Runi het-trikom srušio Vest hem, Hodžsonova osveta Liverpulu!

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomenalni Runi het-trikom srušio Vest hem, Hodžsonova osveta Liverpulu!

Preokret za titulu! Fudbaleri lidera Premijer Lige Mančester junajteda odigrali su još jedan meč za pamćenje pošto su u gostima protiv Vest Hema od 0:2 na poluvremenu stigli do 4:2! Roj Hodžson je proveo turbulentnu polusezonu na klupi Liverpula i neslavno je završio epizodu na Enfildu, ali je trijumfom sa Vest Bromvičom probudio sumnje da su čelnici "crvenih" napravili pogrešan potez - 2:1. Čelsi je verovatno i definitivno napustio trku za titulu nakon kiksa u Stouku - 1:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Stouk je pokazao zašto premijerligaši ne vole posetu stadionu Britanija jer protiv aktuelnog šampiona i te kako imaju za čime da žale.

Golom Džona Voltersa u 8. minutu nakon lepog solo prodora domaćin je poveo sa 1:0, ali je njihovo vođstvo trajalo sve do 33. minuta kada je Didije Drogba nadvisio kapitena Rajana Šoukrosa i zatresao mrežu Begovića - 1:1.

Napadač Obale Slonovače imao je odličnu priliku na startu drugog poluvremena kada je pogodio stativu pre nego što je usledio period potpune dominacije Stouka.

Mark Vilson je pogodio prečku iz slobodnog udarca ostavivši Čeha skamenjenog, a nešto kasnije golman Čelsija spasio je ekipu kada je snažan udarac glavom Roberta Huta uspeo da prosledi do okvira gola.

Čeh se nije tu zaustavio jer je na centaršut Penanta i udarac Metjua Eteringtona ponovo ostavio "plavce" u igri, međutim, kazna za silne promašaje "potersa" nije stigla pa je rezultat ostao 1:1.

Liverpul je u meč sa Vest Bromvičom ušao sa tradicijom potpuno na njihovoj strani i gol razlikom 25:0 u poslednjih 10 duela i isto toliko pobeda.

"Crveni" su najavili novi trijumf već u 2. minutu kada je Kerol glavom naterao Karsona na intervenciju, a na odbijenu loptu natrčao Kujt koji je međutim samo prosledio do prečke.

Samo stotinak sekundi kasnije sudija Majk Rajli propustio je da pokaže na belu tačku nakon faula Olsona nad Kerolom, a gosti su konačno zapretili kada je Martin Škrtel pod pritiskom umalo postigao autogol.

Slovak je na startu drugog poluvremena pokazao i ofanzivne kvalitete kada je nadvisio protivnike posle kornera i zatresao mrežu za 1:0.

Međutim, taj gol kao da je osokolio domaćina koji je polako počeo da preuzima inicijativu i već u 62. minutu VBA je izjednačio iz penala koji je sigurno realizovao Kris Brant posle nespretnog faula Sotirisa Kirgijakosa.

Grk je pokazao zašto je potpuno omražena figura na Enfildu kada je poklonio loptu Peteru Odemvingiju u 88. minutu, a Nigerijac zaobišao Reinu kojem nije preostalo ništa drugo sem da načini novi penal. Brant je ponovo sigurno pogodio mrežu za 2:1, međutim, uzbuđenjima tu nije bio kraj jer je Luis Suarez u nadoknadi vremena dva puta izblokiran na gol liniji.

Domaćini su preživeli i proslavili važan trijumf u borbi za opstanak, a Hodžson je mogao da se zadovoljna smeška nakon završetka meča.

Tim Aleksa Fergusona počeo je loše utakmicu, u prvih pola časa defanzivci "crvenih” đavola Patris Evra i Nemanja Vidić skrivili su dva prekršaja za najstrožu kaznu koje je Mark Nobl u 11. i 25. minutu pretvorio u pogotke.

Međutim, kao i bezbroj puta u svojoj bogatoj istoriji, tim Aleksa Fergusona uspeo je da se izdigne iz pepela, i to na kakav način.

Čovek preokreta bio je fantastični Vejn Runi koji je golom iz slobodnog udarca smanjio na 2:1 u 65. minutu. Osam minuta kasnije isti igrač je bio precizan za izjednačenje da bi u 79. minutu posle trećeg penala na meču bio siguran i sa bele tačke - 2:3!

Tačku na izuzetno uzbudljiv meč stavio je Havijer Ernandez u 84. minutu, pa je Mančester tako sa nova tri boda stigao do ukupno 66 bodova posle 31. odigranog meča u Premijer ligi.

Premijer liga, 31.kolo:

Vest hem - Mančester junajted 2:4

(Nobl 11p, 25p - Runi 65, 73, 79p, Hernandez 84)

Birmingem - Bolton 2:1

Everton - Aston vila 2:2

Njukasl - Vulverhempton 4:1

Stouk - Čelsi 1:1

VBA - Liverpul 2:1

Vigan - Totenhem 0:0

Arsenal - Blekburn (18:30)

Nedelja:

Fulam - Blekpul (14:30)

Mančester siti - Sanderlend (17:00)

Tabela: Mančester junajted 66, Arsenal 58, Čelsi 55, Mančester siti 53, Totenhem 50, Liverpul 45, Everton 41, Bolton 40, Njukasl 39, Sanderlend 38, Stouk 38, VBA 36, Fulam 35, Aston vila 34, Birmingem 34, Blekburn 33, Blekpul 33, Vest hem 32, Vulverhempton 32, Vigan 31

Povezane vesti: Runi protiv Vigana samo na klupi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.