Jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 19.Maj.2024, 12:33

Jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi! (RECEPT)

Uštedite na pranju posuđa uz ovo jednostavno jelo od piletine sa belim lukom koje se priprema u jednoj posudi. Kremasto i ukusno, možete prilagoditi količinu belog luka prema vašem ukusu.

Uštedite vreme i posuđe uz ovaj brz i ukusan recept za piletinu sa belim lukom iz jedne posude! Saznajte korake pripreme i prilagodite recept po svom ukusu.

Sastojci koji su potrebni za piletinu sa belim lukom:

4 komada srednje veličine pilećih grudi, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kože, isečene poprečno na debele trake

75g običnog brašna

2 kašike maslinovog ili ulja od repice

50g neslanog putera

10-15 malih čenova belog luka, ili po ukusu

250ml vrućeg pilećeg bujona

100ml pavlake za kuvanje

30g Parmezana, fino rendanog

mali buket peršuna, sitno iseckanog (opciono)

kuvani pirinač i kuvani pasulj, za posluživanje (opciono)


Foto: Ai Dall-E

Postupak pripreme piletine sa belim lukom:

Sipajte piletinu u plitku činiju i pospite preko nje brašno. Začinite po ukusu. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri i pržite piletinu, prethodno uklonivši višak brašna, 1-2 minuta dok ne postane blago zlatna sa svih strana. (Moguće je da ćete ovo morati da radite u nekoliko tura.)

Smanjite vatru na srednju i dodajte puter. Ogulite koliko god čenova belog luka preferirate i dodajte ih u tiganj. Kuvajte 5 minuta dok beli luk ne postane blago zlatan, mešajući da sprečite da piletina izgori.

Sipajte bujon i krčkajte 10 minuta dok beli luk ne omekša. Dodajte pavlaku i sir i krčkajte još 5 minuta dok se sos blago ne zgusne. Probajte začine i prilagodite po potrebi.

Vaša piletina sa belim lukom je spremna! Zapišite ovaj recept Gordona Remzija jer je zaista savršen i zbog ukusa, a i zbog brze pripreme.

Poslužite toplo posuto iseckanim peršunom, ako koristite, uz pirinač i pasulj, po želji ali beli luk ne izostavljate nikako. Čak i ako niste ljubitelj dodajte ga makar malo.

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.