Totenhem igra Ligu šampiona na Vembliju

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totenhem igra Ligu šampiona na Vembliju

Fudbaleri Totenhema igraće na Vembliju kao domaćini u utakmicama Lige šampiona naredne sezone

Foto: Guliver/ Getty Images/ Shaun Botterill

Fudbaleri Totenhema sledeće sezone nastupaće u Ligi šampiona, a mečeve kao domaćin igraće na Vembliju, potvrdio je klub.

Ekipa Maurisija Poketina, koja je okončala ovu sezonu na trećem mestu i obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odlučila je da samo evropske mečeve igra na grandioznom stadionu, dok će sve utakmice u domaćem takmičenju igrati na svom Vajt Hart Lejnu.

"Na našoj listi za karte nalazi se preko 50.000 zahteva, pa će ovo biti sjajna prilika da što veći broj naših navijača vidi tim u Ligi šampiona tokom sledeće sezone", rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Plan uprave "pevaca" je da od sezone 2017/2018 sve utakmice na svom terenu igraju na Vembliju, jer na sadašnjem mestu Vajt Hart Lejna grade nov i moderan stadion vredan 400 miliona funti.

Njihov stadion, na kojem su počeli radovi, ali u neposrednoj blizini, pa još može da se koristi, zbog uklanjanja većeg broja stolica sledeće sezone trebalo bi da ima oko 28.800 mesta.

Kapacitet Vemblija je 80.000 mesta.

Pre Totenhema i rival iz Londona Arsenal je igrao mečeve Lige šampiona na Vembliju u sezonama 1998/1999 i 1999/2000, kada su se preseljavali sa Hajberija na stadion Emirejts

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.