Osam timova u grupnoj fazi LŠ u narednoj sezoni!

Izvor: Sportske.net, 21.Apr.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam timova u grupnoj fazi LŠ u narednoj sezoni!

Naredne sezone Liga šampiona igraće se u istom formatu, a evo koje ekipe će definitivno biti viđene u grupnoj fazi.

Pisali smo vam već o žrebu za kvalifikacije za Ligu šampiona, tamo će biti i srpski šampion, 99% će to biti Crvena zvezda, a o njenim šansama da zaigra u grupnoj fazi najelitnijeg takmičenja mogli ste da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << čitate OVDE.

Ono čime ćemo se sada baviti jesu ekipe koje su prošle već u grupnu fazu Lige šampiona kroz nacionalna prvenstva.

Verujemo da znate da Španija, Engleska i Nemačka imaju pravo na tri učesnika u grupnoj fazi direktno, Italija, Portugalija i Francuska imaju po dve ekipe koje će direktno u LŠ, dok Rusija, Ukrajina, Holandija, Belgija, Švajcarska i Turska imaju po jednog.

Do sada je 8 ekipa obezbedilo učešće u grupnoj fazi Lige šampiona za narednu sezonu. To su Barselona, Real i Atletiko iz Španije, Lester iz Engleske, Bajern i Borusija iz Nemačke, Juventus iz Italije i Pari Sen Žermen iz Francuske.

Pored njih, gledajući trenutno stanje na tabelama prvenstava, velike šanse da se domognu direktnog plasmana u Ligu šampiona imaju i Totenhem, Mančester siti, Bajer Leverkuzen, Napoli, Benfika, Sporting, Monako, Rostov, Dinamo Kijev, PSV, Briž, Bazel i Bešiktaš.

Ako gledamo trenutno stanje na tabelama nacionalnih prvenstava, Viljareal, Arsenal, Herta, Roma i Porto bi igrali u plej-ofu.

Naravno, imaćemo i još jednog učesnika Lige šampiona kada se odigra finale Lige Evrope, znate da će pobednik direktno obezbediti učešće u najelitnijem takmičenju klubova.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.