Magija Ronalda: het-trikom rešio bitku za Madrid, Real opet na +4

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magija Ronalda: het-trikom rešio bitku za Madrid, Real opet na "+4"

Madridski derbi između Reala i Atletika pripao je "kraljevskom klubu" najviše zahvaljujući ubojitom Kristijanu Ronaldo, koji je het-trikom pogurao svoj tim do trijumfa od 4:1. Valensija je u 32. kolu Primere demolirala Rajo Valjekano sa 4:1 dok su Granada i Atletik Bilbao uz goleadu (2:2) podelili bodove. Hihon je interesantnoj utakmici uspeo da pobedi sjajni Levante koji se još uvek nada Ligi šampiona - 3:2. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Fudbaleri Reala ušli su u gradski derbi svesni činjenice da bi eventulanim porazom omogućili Barseloni da ostane na "-1" od trona, a tek treba da gostuju na Nou Kampu.

Taj pritisak kao da im je pomalo okovao noge, pošto izabranici Žozea Murinja nisu bili na svom prepoznatljivom nivou i bez prave prilike u prvom poluvremenu su došli do vođstva.

Kristijano Ronaldo se karakteristično namestio da izvede slobodan udarac sa leve strane u 25. minutu i poslao loptu kojoj pravac nije mogao da se uhvati, pa je ona odsela u gornjem levom uglu gola "jorgandžija".

Mogli su "kraljevići" da udvostruče prednost vrlo brzo - Di Marija je lepo prošao po desnoj strani i "pogodio” u glavu usamljenog Benzemu, ali je Francuz promašio iz neposredne blizine.

Ono što nije uspeo da uradi Benzema, jeste na suprotnoj strani Falkao u 55. minutu. Adrijan je po levoj strani napravio sebi prostor i uputio dobar centaršut koji je Falkao zahvatio glavom između Pepea i Serhija Ramosa i savladao Kasiljasa. Bio je to 21. ovosezonski gol za kolumbijskog napadača i za veliku radost na "Visente Kalderonu”, koje ipak nije trajalo do kraja gradskog derbija.

Novu "bombu” je odlučio da aktivira ubojiti Kristijano u mreži Kurtoe, ovoga puta 13 minuta posle izjednačnja. Portugalac je prihvatio loptu iskosa sa leve strane na nekih 25 metara i zakucao je u skoro isto mesto kao kod prvog gola za novo vođstvo na meču - 2:1.

Sve je bilo gotovo u 83. minutu kada je Godin srušio rukom sa leđa Iguaina i tako poklonio penal gostima, a Ronaldo nije propustio priliku da sa "kreča" upiše het-trik protiv Atletika.

Konačnih 4:1 i vrlo dobro izdanje Reala postavio je Kaljehon u samoj završnici na asistenciju Ronalda, pa je tako razlika u odnosu na upornu Barselonu ostala "+4".

Valensija je na "Mestalji" uspela u velikom stilu da pobedi Rajo Valjekano koji nije imao mnogo izbora več da se pokupi i ode sa četiri gola u mreži njihovog golmana Žoela.

U 41. minutu Jonas je pokazao svoje umeće i odveo svoju ekipu na odmor sa lepom prednošću. Žordi Alba je u 70. minutu udvostručio prednost, da bi Jonas u 77. minutu ponovo pokazao svoje strelačke sposobnosti.

Kosta je u 78. smanjio vođstvo domaćina, ali je Pablo Hernandez dva minuta pre kraja upotpunio sliku uigrane ekipe koja će naredne godine pokušati da juriša na Ligu šampiona.

Granada je u prvom minutu preko Romera povela protiv Bilbaa, ali je taj isti igrač četiri minuta pre kraja zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta i otežao svojoj ekipi.

Geiho je uprkos igraču manje u 74. minutu povisio na 2:0 i uverio svoje da će ostaviti sva tri boda na svom stadionu.

U tu konstataciju se nisu složili Ljorente i Susaeta koji su u 81. i 87. minutu šokirali sve prisutne fanove na stadionu i odneli jedan bod u Baskiju.

Treho, Lora i Sangoji sa golovima za Hihon iznenadili su simpatičnu ekipu Levantea za koji su se smtra da je najveće iznenađenje lige.

"Fenjaraš" je sa 3:2 uspeo da pobedi i sebe otisne sa dna Primere dok je Levante sa golovima Konea i Valda uspeo samo da pokaže da i u porazu znaju biti veliki.

Primera, 32. kolo:

Sreda:

Granada - Atletik Bilbao 2:2

(Romero 1, Geiho 74 - Ljorente 81, Susaeta 87)

Hihon - Levante 3:2

Valensija - Rajo Valjekano 4:1

(Jonas 41,77 Alba 70, Hernandez 88 - Kosta 78)

Atletiko Madrid - Real Madrid 1:4

(Falkao 55 - Ronaldo 25,68,83p, Kaljehon 88)

Utorak:

Osasuna - Espanjol 2:0

Real Sosijedad - Betis 1:1

Barselona - Hetafe 4:0

Četvrtak:

Viljareal - Malaga 20h

Santander - Majorka 21h

Sevilja - Saragosa 22h

Tabela: Real Madrid 82, Barselona 78, Valensija 52, Malaga 50, Levante 48, Osasuna 46, Atletiko Madrid 42, Sevilja 42, Espanjol 42, Hetafe 42,Atletik Bilbao 42, Rajo Valjekano 40, Betis 39, Real Sosijedad 38, Majorka 37, Granada 36, Viljareal 32, Saragosa 28,Hihon 28, Santander 25

Povezane vesti: Real čeka kiks Barse, debi Smiljanića, uzbudljivo na El Madrigalu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.