Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 19:41

Despotović i Rubin napadaju Ligu šampiona, Lokomotiva udarila u moskovski zid (VIDEO)

Novi kiks ekipe Marka Nikoliča potpuno otvorio bitku za drugo mesto u ruskoj Premijer ligi

Više nego ozbiljno se zakuvala situacija u ruskom prvenstvu kada je u pitanju plasman u kvlaifikacije za Ligu šampiona. Za to je odgovoran Rubin, koji je nastavio da niže dobre rezultate, pa je prišao drugoplasiranoj Lokomotivi na samo bod zaostatka. Ekipa iz Kazanja, predvođena najboljim strelcem Đorđem Despotovićem, posle velikog preokreta je savladala Arsenal u Tuli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (4:2) i tako iskoristila remi ekipe Marka Nikolića sa tvrdim Dinamom iz Moskve (0:0).

Rubin je uspeo da nadoknadi 0:2 iz prvog poluvremena. Domaćin je vodio golovima Danila Hluseviča i Luke Đorđevića, ali je u 52. minutu ostala bez Sergeja Tkačeva, koji je u svom kaznenom prostoru srušio Karla Starfelta i zaradio drugu javnu opomenu, a Despotović bio siguran sa penala.

Taj trenutak je potpuno poremetio domaćina i dao krila gostima, koji su već u već u 60. minutu izjednačili preko Denisa Makarova, pa su imali dosta vremena da stignu do pobede. Upravo je Karl Starfelt bio čovek preokreta. Odlično je u 66. minutu skočio na centaršut Darka Jevtića iz kornera i pogodio donji levi ugao gola nemoćnog Egora Šamova. Konačan rezultat postavio je Mihail Kostjukov posle kontranapada u 89. minutu utakmice.

Rubin je došao do ogromnog samopouzdanja i narednog vikenda dočekuje Rotor na svom terenu.

Lokomotiva je imala više od igre protiv Dinama, ali nije uspela da pronađe put do gola Igora Leščuka, iako su gosti gosti od 74. minuta igrali sa igračem manje. Domaćin će najviše žaliti zbog situacije iz 42. minuta, kada je poništen pogodak Frensoe Kamanoa zbog faula. Šampion Zenit je takođe odigrao bez golova na gostovanju Ufi, mada je mogao do nova tri boda da je Sardar Azmun iskoristio udarac sa bele tačke u nadoknadi prvog poluvremena.

Iz današnjih rezultata, a pre svega novog kiksa Lokomotive, najviše može da profitira Spartak, koji će preuzeti drugu poziciju, ukoliko za dva dana savlada Himki.

RUSIJA 1 – 29. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Ahmat Grozni – Tambov 3:1 (2:0)

/Harin 15, Poljarus 18, Iljin 80 – Arhipov 63/

Soči – Rotor 2:1 (1:1)

/Rudenko 9, Jusupov 90 – Ščetkin 30/

Subota

Ufa – Zenit 0:0

Arsenal Tula - Rubin 2:4 (2:0)

/Hlusevič 25, Đorđević 32 - Despotović 52pen, Makarov 59, Starfelt 66, Kostjukov 89/

Lokomotiva M. - Dinamo M. 0:0

18.30: (1,93) CSKA M. (3,60) Krasnodar (3,90)

Ponedeljak

15.30: (2,80) Ural (3,10) Rostov (2,65)

18.00: (1,30) Spartak M. (5,70) Himki (9,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.