161. OKRŠAJ CRNO I CRVENO-BELIH (18:00) Bitka za slavu

Izvor: 011vodič.com, 22.Sep.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

161. OKRŠAJ CRNO I CRVENO-BELIH (18:00) Bitka za slavu

Tek što se fokus okrenuo ka evropskim takmičenjima, odnosno startu Lige šampiona i Lige Evrope, Crvena zvezda i Partizan moraju da se „prebace“ na domaći pogon. U nedelju ih čeka najvažnija utakmica u Superligi Srbije u jesenjem delu šampionata. Neće nedeljni duel u Humskoj (18:00) da reši osvajača titule, neće da donese ništa kapitalno, samo prestiž i hvalisanje navijača, jer je „večiti derbi“ najznačajniji fudbalski događaj u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
MAXBET ASISTENCIJA X2&0-3, 1P0-1&2P0-1
Ako je ova svetkovina poslednjih godina i izbledela, ove joj se vraća sjaj. Čini se da dugo obe ekipe nisu bile ovako kvalitetne, što bi trebalo da znači da ćemo konačno u okršaju „večitih“ da gledamo fudbal jer njega je u ovakvim duelima sve manje, ili nimalo. Uzbuđenja, s druge strane, nikada nije nedostajalo. Ni kada je, prošle sezone, Zvezda suvereno vladala elitom, a Partizan tavorio, strahovao za evropsko sunce, ni kada je tim iz Humske onomad zaređao sa titulama.
Partizan će biti domaćin 161. okršaja crno i crveno-belih. Crno-beli su pred početak ove sezone doveli, kako reče Radomir Antić, igrača kakav nije viđen u Humskoj, Bibrasa Natha, stigao je brzonogi Takuma Asano, čija se brzina meri sa Boltovom u najboljim danima, u „minut do 12“ potpisao je Lazar Marković… „Vratio“ se i Suma. Onaj, pravi, koji ranije nije viđen u Humskoj. Ne samo da je došao sa pozajmice, već je i fudbalski stigao među izabranike Sava Miloševića.
PAŽNJA!
Tri puta je u poslednjih pet „večitih derbija“ došlo je 0-2, dok je dva puta došlo 3+. Kad smo već spomenuli Miloševića, aktera, između ostalih, 100. derbija, recimo da će ovo njemu biti prvi prvenstveni okršaj sa crveno-belima. Pre njega, u maju, Savo je slavio u finalu Kupa Srbije.
Crvena zvezda je priča za sebe. Tim iz Ljutice Bogdana je prošle sezone bio jak, sada je jači. Mateo Garsija je, između ostalog, pogotkom u sedmom kolu, protiv Vojvodine, pokazao da je suvo zlato čete Vladana Milojevića. Vratio se Degenek, stub Zvezdine odbrane. Otišli su „gardisti“ ali su stigli Žander, Kanjas, Tomane i poslednji, La Para. Tim za respekt. Međutim, derbi je nerbojano puta do sada pokazao da ne igraju imena na papiru…
Partizan je na domaćoj sceni već napravio dva kiksa. Nerešeni rezultati protiv Bačke Palanke u Humskoj i Napretka u Kruševcu dovoljno su usporili tim iz Humske u trci za titulom, ali nisu ga izbacili iz trke. Četa Sava Miloševića je i dalje na stazi. Ne bi za nju valjalo da bude poražena od Crvene zvezde… Čak i ako se to dogodi, neće da bude kraj. Šampionat se tek zahuktao…
S druge strane, sem one sporne pobede nad Inđijom, tim iz Ljutice Bogdana redom slaže rivale. Zvezda ima stopostotni učinak, gazi sve, bilo da igra kod kuće, bilo da je reč o gostovanju.
Kada su međusobni dueli u pitanju, Partizan je dobio poslednji, za njega onaj najvažniji u prošloj sezoni, koji je odlučivao vlasnika jednog trofeja. Crno-beli su osvojili Kup Srbije… Crveno-beli su slavili dva puta u prethodna četiri susreta, dok su dva završena bez pobednika.

The post 161. OKRŠAJ CRNO I CRVENO-BELIH (18:00) Bitka za slavu appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.