Izbor Vlade Kosova u ponedeljak,  Srbima dva resora

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor Vlade Kosova u ponedeljak, Srbima dva resora

Potpisan koalicioni sporazum između Samoopredeljenja i DSK Ise Mustafe Posle gotovo četiri i po meseca od proteklih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, lideri vodećih albanskih partija Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog Saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, su potpisali koalicioni sporazum. Naime, posle potpisivanja sporazuma očekuje se da na plenarnoj sednici kosovske Skuštine koja je zakazana za ponedeljak bude izabrana nova kosovska Vlada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << I dok je mandatar Aljbin Kurti istakao da sporzum predviđa i podelu odgovornosti odnosno mandata u novoj Vladi, prema sporazumu nova kosovska Vlada imaće petnaest ministarstava od kojih će tri pripasti manjinskim zajednicama. Iako nije precizirano koliko će ministarstava pripasti Srpskoj listi, očekuju se prema nezaničnim saznanjima da Srbi rukovode sa dva resora ali je neizvesno koja bi ministarstva Srpskoj listi trebala da pripadnu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mediji: Poznata imena 12 ministara Vlade Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2020

Prištinski mediji objavili su imena ministara iz pokreta Samoopredeljenje (PS) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) koje će sutra predložiti mandatar Aljbin Kurti...Prema medijima prvi zamenik premijera biće Avdulah Hoti iz DSK, drugi zamenik premijera je Haki Abazi iz PS...Od 15 ministarstava PS će...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.