Poraz Jelene, sa Erani za prolaz

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Jelene, sa Erani za prolaz

Srpska teniserka Jelena Janković igra meč protiv Kineskinje Na Li u beloj grupi završnog turnira sezone u Istanbulu. Janković - Li 3:6, 6:2, 3:5

Jankovićeva je fenomenalno otvorila turnir u Istanbulu pobedivši Viktoriju Azarenku (6:4, 6:3), dok je Kineskinja bila bolja od Sare Erani sa 6:3, 7:6.

To je ukupno deveti međusobni duel dve teniserke, a trenutni rezultat je 4:4 u pobedama. Poslednji meč dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Na Li, kada je na US Openu savladala Jelenu rezultatom 2:0 (6:3, 6:0).

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

Li je agresivno počela meč – osvojila je gem na svoj servis, a zatim je napravila brejk bez izgubljenog poena, uz duplu grešku Jelene na startu gema.

Kineskinja je povela sa 3:0 i potom je stvorila tri vezane brejk šanse, koje bi joj skoro sigurno donele i prvi set. Međutim, Jelena se tada razigrala, osvojila je taj gem, a onda odigrala odlično i naredni – izvanrednim riternom iz forhenda došla je do tri vezane brejk šanse, a Kineskinja je na prvoj odservirala duplu grešku, pa je srpska teniserka smanjila na 3:2.

Šesti gem bio je vrlo uzbudljiv – Jelena je zaigrala ofanzivnije, ali i Li je podigla nivo igre posle pada u prethodnom gemu. Naša teniserka spasla je tri brejk lopte i izjednačila je na 3:3.

Jankovićeva se tada provukla, ali nije u osmom gemu, kada je Na Li kaznila dva Jelenina izlaska na mrežu, napravila je brejk i povela sa 5:3. Li je potom lako uzela naredni gem za 6:3.

I u drugom setu Jankovićeva se odmah suočila sa dve vezane – na prvoj je Li izbacila loptu iz riterna u aut, pa je usledio dobar servis naše igračice. Spasla je Jelena još jednu brejk šansu pre nego što je asom okončala gem za 1:0.

Svoju šansu u narednom gemu Jankovićeva je iskoristila – na drugoj brejk lopti igrao se vrlo dug poen i Jelena je dočekala grešku rivalke za 2:0. Međutim, Jankovićeva nije dugo čuvala prednost, već u narednom gemu Li je uzvratila i povela je sa 2:1.

Obe teniserke igrale su sa mnogo oscilacija, a novi brejk viđen je u šestom gemu, kada je Jelena odigrala nekoliko preciznih udaraca i povela sa 4:2. Za razliku od pretodne situacije kada je imala brejk viška, Jeleni je sada proradio prvi servis i bez izgubljenog poena došla je do 5:2.

Li je potpuno stala, a Jelena je odigrala još jedan dobar gem i izjednačila je u setovima - 6:2.

Činilo se da će treći set početi mirno, Jankovićeva je povela 40:0, ali se onda opustila i morala je da spasi dve brejk lopte pre nego što je povela sa 1:0. Ono što nije tada, Kineskinja je učinila u trećem gemu – Jankovićeva je dva puta pogrešila bekhendom, a Li je iskoristila prvu od dve brejk šanse i povela je sa 2:1.

Li je povela 3:1, a na 30:30 u narednom gemu Jelena se fantastično odbranila, osvojila poen i ubrzo je smanjila na 3:2. To je bio uvod u naredni gem u kojem je Jankovićeva odigrala vrlo pametno i napravila je brejk posle greške Li po paraleli – 3:3.

U sedmom gemu videli smo novi brejk – Li je uz malo sreće došla do dve vezane brejk lopte i realizovala je drugu preciznim napadom (4:3).
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINESKI ZID NEPROBOJAN: Jelena Janković izgubila od Na Li!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2013

Srpska teniserka će se za polufinale boriti protiv Italijanke Sare Erani..ISTANBUL - Srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Kineskinje Na Li rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:3 u meču drugog kola Bele grupe na završnom turniru sezone u Istanbulu...Jankovićeva je i pored poraza zadržala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.