KINESKI ZID NEPROBOJAN: Jelena Janković izgubila od Na Li!

Izvor: Kurir, 24.Okt.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINESKI ZID NEPROBOJAN: Jelena Janković izgubila od Na Li!

Srpska teniserka će se za polufinale boriti protiv Italijanke Sare Erani

ISTANBUL - Srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Kineskinje Na Li rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:3 u meču drugog kola Bele grupe na završnom turniru sezone u Istanbulu.

Jankovićeva je i pored poraza zadržala šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za plasman u polufinale. Srpkinja je u sredu pobedila Viktoriju Azarenku s 2:0, a u petak će se sastati sa Italijankom Sarom Erani. Srpkinji je potrebna pobeda nad Erani da bi se plasirala u polufinale završnog turnira u Istanbulu.

Italijanka je u oba meča poražena od Azarenke i Na Li.

Američka teniserka Serena Vilijams i Nemica Angelika Kerber ostvarile su pobede u mečevima "crvene grupe".

Amerikanka je savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 6:3 i plasirala se u polufinale kao pobednik "crvene grupe", dok je Kerber bila bolja od Poljakinje Agnješke Radvanjske - 6:2, 6:2.

Tabela "crvene grupe: Vilijams 3-0, Kerber 1-1, Kvitova 1-1, Radvanjska 0-3.

Tabela "bele grupe": Na Li 2-0, Janković 1-1, Azarenka 1-1, Erani 0-2.

Sutra u poslednjem kolu igraju Kvitova - Kerber (crvena grupa), Janković - Erani i Azarenka - Na Li (bela grupa).

Završni turnir u Istanbulu igra se za ukupan nagradni fond od šest miliona dolara.

Jelena Janković je izjavila da nije razočarana porazom od Na Li.

"Iako sam izgubila, mislim da sam odigrala odlično, tako da nema nikakvog razloga da budem negativna i pognem glavu. Treba samo da naučim na greškama i da nastavim dalje. U trećem setu nisam pogađala mnogo prvih servisa, a protiv nje je veoma važno da budem precizna i da imam visok procenat prvih servisa. Mislim da sam na kraju bila malo umorna i da mi je pala koncentracija", izjavila je srpska teniserka i dodala:

"Novi dan je preda mnom, moram dobro da se potrudim i da obezbedim plasman u polufinale".

TOK MEČA

Jelena je loše počela set, dozvolila Kineskinji da napravi brejk i povede 3:0. Srpkinja se potom vratila, izjednačila na 3:3, a zatim ponovo stala i dozvolila rivalki da sa 6:3 dobije prvi deo igre.

Jelena je povela s 1:0 u drugom setu, a morala je da spasava nekoliko brejk lopti. Jankovićeva je potom napravila brejk, ali je Kineskinja uzvratila ribrejkom. Srpska teniserka je napravila novi brejk u šestom gemu za 4:2, a onda je osvojila još dva gema i zasluženo je stigla do izjednačenja u setovima.

Jankovićeva je spasavala brejk loptu već u prvom gemu trećeg seta. Jelena je uspela da povede s 1:0, a onda je Kineskinja prvo izjednačila na 1:1, a onda je napravila brejk. Li je potom povela s 3:1, a Jelena je uspela da smanji na 3:2. Jankovićeva je uspela da napravi brejk uza 3:3, ali je Kineskinja potom osvojila tri gema zaredom i zasluženo je stigla do pobede.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Poraz Jelene, sa Erani za prolaz

Izvor: B92, 24.Okt.2013

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Na Li iz Kine sa 6:3, 2:6, 6:3 u beloj grupi završnog turnira u Istanbulu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.