Šef IAEA razgovarao sa lokalnim stanovništvom u Fukušimi o puštanju vode

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2023, 10:05

Šef IAEA razgovarao sa lokalnim stanovništvom u Fukušimi o puštanju vode

Šef Međunarodne agencije za atomsku energiju Ujedinjenih nacija Rafael Grosi (Grossi) sastao se u sredu sa stanovnicima i predstavnicima Fukušime, kako bi im dao više detalja o planiranom ispuštanju prečišćenih otpadnih voda iz nuklearne elektrane. Planirano ispuštanje akumulirane vode iz devastiranog nuklearnog postrojenja odobrila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nakon što je utvrdila da su ispunjeni potrebni standardi na globalnom nivou. Grosi je na sastanku u...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

IAEA otvarila kancelariju u Fukušimi pre ispuštanja radioaktivne vode

Izvor: Blic, 05.Jul.2023

Međunarodna agencija za atomsku energiju otvorila je danas privremenu kancelariju u nuklearnoj elektrani Fukušima, gde će njeni službenici biti stacionirani kada obrađena radioaktivna voda bude puštena u more.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.