AMERI MORALESU NUDILI AVION ZA BEG: Bivši bolivijski predsednik siguran da je cilj bio Gvantamano!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERI MORALESU NUDILI AVION ZA BEG: Bivši bolivijski predsednik siguran da je cilj bio Gvantamano!

U azilu je u Meksiku.

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je danas za Rojters da bi želeo da se vrati u Boliviju iz Meksika, gde se nalazi u azilu, ali bi novi izbori mogli biti održani i bez njega.

Morales je podneo ostavku pod pritiskom u nedelju, nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru.

On je takođe rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nije organizovao demonstracije u Boliviji iz Meksika.

Privremena samoproglašena predsednica Bolivije Ðanin Anjez izjavila je da je svrgnuti bivši predsednik Evo Morales slobodan da se vrati, ali da će morati da odgovori na navode o izbornoj prevari i da neće imati imunitet.

Anez je rekla da je razgovarala sa zakonodavcima iz Moralesove stranke u nastojanju da razreši krizu u zemlji i naglasila da su novi izbori verovatni, mada je navela malo detalja.

Rekla je, međutim, da Morales neće biti dobrodošao ni na jednim novim izborima.

Morales, prvi bolivijski predsednik koji pripada starosedelačkom narodu, zemljom je upravljao od 2006. godine, a nepunih mesec dana nakon što je po četvrti put izabran za predsednika, bio je prinuđen da podnese ostavku.

Bivši predsednik Bolivije rekao je u intervjuu za Rojters u Meksiko Sitiju da su mu Sjedinjene Države ponudile avion za bekstvo iz Bolivije.

- Sjedinjene Države pozvale su ministra spoljnih poslova (Bolivije) da nam ponudi avion da nas odvede tamo gde smo želeli. Bio sam siguran da će to biti Gvantanamo - rekao je Morales, osmehujući se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Izbori mogu da se održe bez mene, ne znam zašto me se plaše"

Izvor: B92, 15.Nov.2019

Proterani bolivijski predsednik Evo Morales rekao je da bi se novi izbori mogli da se održe bez njega...To bi potencijalno otklonilo prepreku da se izabere novi predsednik te južnoameričke zemlji, koja je nakon njegove ostavke upala u haos..."Radi demokratije, ako oni ne žele da učestvujem, nemam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.