Izbori mogu da se održe bez mene, ne znam zašto me se plaše

Izvor: B92, 15.Nov.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori mogu da se održe bez mene, ne znam zašto me se plaše"

Proterani bolivijski predsednik Evo Morales rekao je da bi se novi izbori mogli da se održe bez njega.

To bi potencijalno otklonilo prepreku da se izabere novi predsednik te južnoameričke zemlji, koja je nakon njegove ostavke upala u haos.

"Radi demokratije, ako oni ne žele da učestvujem, nemam problema da ne učestvujem na novim izborima", rekao je Morales za Rojters u intervjuu u Meksiko Sitiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Samo se pitam zašto postoji toliko straha od Eva (Moralesa)", kazao je on.

Morales je podneo ostavku pod pritiskom početkom ove nedelje, nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru.

Potom je prihvatio ponudu za azil od meksičke vlade, koja je poslala avion da ga prebaci u Meksiko Siti.

Privremena samoproglašena predsednica Bolivije Đanin Anjes, koja je u utorak stupila na vlast, rekla je da želi da spoji mostove s Moralesovom strankom Pokret za socijalizam (MAS).

Međutim, rekla je da sam Morales neće biti dobrodošao kao kandidat na narednim izborima.

Čini se da su privremena vlada i poslanici MAS postigli dogovor o održavanju novih predsedničkih izbora, ali nisu izabrali kandidata.

Morales je rekao da ne zna ko će biti kandidat za MAS, dodajući da će ljudi odlučiti.

On je naveo da želi da se vrati u Boliviju čim njegovu ostavku odobri bolivijsko zakonodavno telo.

Bivši farmer koke rekao je da mu je američka vlada ponudila avion za bekstvo iz Bolivije.

Sjedinjene Države pozvale su ministra spoljnih poslova (Bolivije) i ponudile nam avion da nas odvede gde želimo. Bio sam siguran da će to biti Guantanamo", rekao je Morales smešeći se, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MORALES O IZBORIMA: Mogu da se održe i bez mene, samo se pitam otkud toliko straha od Eva (VIDEO)

Izvor: Kurir, 15.Nov.2019

Proterani bolivijski predsednik Evo Morales rekao je danas da bi novi izbori mogli da se održe bez njega, što bi potencijalno otklonilo prepreku da se izabere novi predsednik te južnoameričke zemlji, koja je nakon njegove ostavke upala u haos.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.