Mihail Dudaš bronzani na Evropskom prvenstvu

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihail Dudaš bronzani na Evropskom prvenstvu

Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

On je imao 8.153 boda, samo četiri manje od drugoplasiranog Čeha Adama Helkeleta. Zlatna medalja pripala je Belgijancu Tomasu Van der Pletsenu sa 8.218 bodova.

Mihail Dudaš je rekao da je presrećan i da mu ostaje još jedino da osvoji svetsku bronzu.

"Presrećan sam. Ja sam kralj bronzanih medalja. Osvojio sam bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine, potom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore 2009. i 2011. godine i onda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu 2013. Ovo je moja peta bronzana medalja, za koju je bilo jako teško izboriti se", rekao je Dudaš.

Prvog dana takmičenja, Dudaš je ostvario treći rezultat na 100 metara (10,90), peti u skoku u dalj (7,44m), dok je u bacanju kugle bio 14, ali je ostvario lični rekord hicem od 14.24 metra. U skoku u vis ostvario je najbolji rezultat sezone (2,01m), dok je malo podbacio na 400 metara (49,45). Posle prvog dana takmičenja bio je na drugom mestu.

Drugog dana je bio peti na 110 metara s preponama, dok je disk bacio 45,65 metara. U skoku s motkom preskočio je 4,70 metara. Koplje je bacio 58.19 metara, a na 1.500 metara potvrdio da se nalazi u dobroj formi i osvojio medalju.

Čestitke Mihailu Dudašu uputili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- Kada vidimo na delu da se rad, upornost, marljivost i posvećenost isplate, možemo samo da budemo ponosni na naše mlade sportiste koji, ne samo da naša srca čine ispunjena ponosom, već ujedno šalju i snažnu poruku zahvaljujući uspesima kojima su se ovenčali. Ona mlade uči kako da budu bolji, uspešniji, motivisaniji i da nižu životne uspehe. Danas nas je izuzetno ponosnim učinio Mihail Dudaš, naš sugrađanin koji će, siguran sam, ući u istoriju, jer je za našu zemlju osvojio prvu medalju u desetoboju na otvorenom. Kako uspeh nikada ne dolazi bez truda i ulaganja, Grad Novi Sad nastaviće da pruža veliku podršku, ne samo Mihailu i našim atletičarima, već svim sportistima u gradu - rekao je Vučević.

Autor: agencije/ foto: Beta
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.