Mihail Dudaš bronzani na Evropskom prvenstvu

Mihail Dudaš osvojio je bronzanu medalju u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.
On je imao 8.153 boda, samo četiri manje od drugoplasiranog Čeha Adama Helkeleta. Zlatna medalja pripala je Belgijancu Tomasu Van der Pletsenu sa 8.218 bodova.
 
Mihail Dudaš je rekao da je presrećan i da mu ostaje još jedino da osvoji svetsku bronzu.
 
"Presrećan sam. Ja sam kralj bronzanih medalja. Osvojio sam bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu 2008. godine, potom na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore 2009. i 2011. godine i onda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu 2013. Ovo je moja peta bronzana medalja, za koju je bilo jako teško izboriti se", rekao je Dudaš.
 
Prvog dana takmičenja, Dudaš je ostvario treći rezultat na 100 metara (10,90), peti u skoku u dalj (7,44m), dok je u bacanju kugle bio 14, ali je ostvario lični rekord hicem od 14.24 metra. U skoku u vis ostvario je najbolji rezultat sezone (2,01m), dok je malo podbacio na 400 metara (49,45). Posle prvog dana takmičenja bio je na drugom mestu.
 
Drugog dana je bio peti na 110 metara s preponama, dok je disk bacio 45,65 metara. U skoku s motkom preskočio je 4,70 metara. Koplje je bacio 58.19 metara, a na 1.500 metara potvrdio da se nalazi u dobroj formi i osvojio medalju.
 
Čestitke Mihailu Dudašu uputili su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
- Kada vidimo na delu da se rad, upornost, marljivost i posvećenost isplate, možemo samo da budemo ponosni na naše mlade sportiste koji, ne samo da naša srca čine ispunjena ponosom, već ujedno šalju i snažnu poruku zahvaljujući uspesima kojima su se ovenčali. Ona mlade uči kako da budu bolji, uspešniji, motivisaniji i da nižu životne uspehe. Danas nas je izuzetno ponosnim učinio Mihail Dudaš, naš sugrađanin koji će, siguran sam, ući u istoriju, jer je za našu zemlju osvojio prvu medalju u desetoboju na otvorenom. Kako uspeh nikada ne dolazi bez truda i ulaganja, Grad Novi Sad nastaviće da pruža veliku podršku, ne samo Mihailu i našim atletičarima, već svim sportistima u gradu - rekao je Vučević.
  • precanin

    07.07.2016 23:33
    Pa nije loše, ali ipak je tenis više od 100 god. srpski sport ! Ko ceni atletiku , znaju Srbi šta je pravi sport !
  • kaja

    07.07.2016 22:59
    zlatni novosadjani
    Nasi sugradjani Fedja i Dudas su ponos Novog Sad. Sve najbolje treneru i atleticaru!
  • Ivan Beg

    07.07.2016 21:47
    Svaka čast
    Čestitam !
    Zaista velik uspeh za Dudaša i njegovog trenera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.