Juniorke Srbije osvojile srebro na EP

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juniorke Srbije osvojile srebro na EP

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Turskoj, pošto je u finalu poražena od selekcije domaćina rezultatom 3:0, po setovima 25:21, 25:22, 25:18.

Treće srebro sa Evropskih šampionata - juniorke Srbije u odbojci

Izabranice selektora Ratka Pavličevića nisu uspele da ponove igru iz grupne faze takmičenja, kada su ubedljivim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << savladale protivnice.

 

Pored titule prvaka Evrope, Turska je izborila i učešće na Svetskom prvenstvu 2013, koje će se odigrati u Češkoj.

 

Juniorke Srbije tako su osvojile treću srebrnu medalju na Evropskim prvenstvima, pošto su pružile dostojan otpor rivalu naročito tokom prva dva seta.

 

Posebno je bila neizvesna borba u drugom setu, u kojem su juniorke Srbije propustile šansu da preokrenu tok meča, jer su imale vođstvo od četiri poena. 

Ipak, bez obzira na poraz u finalu, mlade odbojkašice su u Turskoj ostvarile odličan rezultat i pokazale da budućnost srpke ženske odbojke ima velik potencijal.

 

Reprezentacija Italije osvojila je bronzanu medalju, jer je u utakmici za treće mesto pobedila Rusiju sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:21).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.