PRED START NOVE SEZONE: Filip Čović o ambicijama, rivalima u ABA i Evroligi, Partizanu... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRED START NOVE SEZONE: Filip Čović o ambicijama, rivalima u ABA i Evroligi, Partizanu... (VIDEO)

Plejmejker crveno-belih direknto o svemu.

Među najzaslužnijim igračima što se Crvena zvezda u prethodnoj sezoni domogla Evrolige, a potom i okitila titulama u ABA ligi i takmičenju KLS, bio je Filip Čović.

Plejmejker srpskog šampiona nije želeo da daje velika obećanja pred start nove sezone, ali je navijačima crveno-belih dao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reč da će se ekipa zalagati kao i u prethodnom ciklusu.

– Ne volimo da idemo napred previše, pokušavamo da se pripremimo za ABA Super kup koji se igra za nekoliko dana, tačnije počinje u četvrtak, želimo da idemo korak po korak i da tako pravimo što bolji rezultat – rekao je Čović.

Crvena zvezda trenutno raspolaže mnogo jačim rosterom nego što je bio slučaj u prethodnoj sezoni. Da li gužva stvara pritisak.

– Nikad nije gužva – nasmejao se organizator Zvezdine igre, a potom nastavio:

– Imaćemo mnogo više utakmica nego što smo odigrali prošle sezone samim tim se "roster" povećao i pojačao. Imamo 16 momaka koji mogu da igraju u svakom trenutku na bilo kom frontu, imamo pet takmičenja, biće dosta putovanja, nadam se da će nas povrede zaobići, ali biće umornih, menjaćemo se i svi dobiti minutažu.

O pojačanjima i eventualnom plasmanu u TOP 8, Čović je imao jasnu poruku za navijače:

– Uh, ne bih pričao o tome sada, možda kasnije, daj bože da dođemo u situaciju da pričamo o TOP 8 Evrolige, samo neka sve to bude kako treba. Za navijače je svakako najbitnija i najatraktivnija Evroliga, vi znate šta nama donosi ABA liga, nećemo igrati jedno takmičenje, mi želimo u svakom takmičenju da ostavimo trag i napravimo uspeh, ali daleko je sada da pričamo o plasmanu u TOP 8, videćemo kada za to dođe vreme.

Ostali konkurenti na evroligaškoj sceni su se prilično pojačali? Kako gledate na to?

– Veliki broj kvalitetnih igrača je iz NBA došao u Evroligu. Veliki broj timova se pojačao, ne samo u Evroligi, evo vidite i u ABA ligi. Verujem da će taj veliki broj kvalitetnih igrača i kvalitetnih timova dovesti do toga da takmičenja budu zanimljivija i uzbudljivija.

Mnogi smatraju da je Regionalno takmičenje ove sezone najjače od njegovog osnivanja?

– Svake sezone ide priča da je ove sezone ABA liga najjača. Iz godine u godinu ona je sve jača i jača. Biće teška sezona, naporna jako, ABA liga će sigurno biti jača nego prošle sezone. Dolazili su igrači i iz evropskih liga, ali iz NBA – istakao je Filip Čović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska košarkašica Valentina Vinjali.

☀️🖤 @federicatalamini_ph

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 5. Мар 2019. у 4:35 PST

First love 🖤🏀

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 26. Феб 2019. у 11:30 PST

🎀🖤

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 6. Феб 2019. у 11:33 PST

These hoes be mad at me

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 6. Феб 2019. у 4:38 PST

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 27. Јан 2019. у 11:41 PST

🏋🏻‍♀️🍑

Објава коју дели Valentina Vignali (@valentinavignali) дана 14. Јан 2019. у 4:34 PST
Pogledaj vesti o: Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.