Gos i Nikola promašili za pobedu, Kalinić briljirao u trijumfu Fenera

Izvor: B92, 15.Nov.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gos i Nikola promašili za pobedu, Kalinić briljirao u trijumfu Fenera

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpijakos 73:72 u utakmici sedmog kola Evrolige.

Kostas Slukas je predvodio tim iz Istanbula sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije, Nikola Kalinić je odigrao fantastično sa 16 poena i četiri skoka, dok je Marko Gudurić odigrao dva minuta i imao jednu assitenciju i izgubljenu loptu za to vreme.

Kostas Papanikolau je na drugoj strani bio najefikasniji sa 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, dok je 13 dodao bivši plej Partiana Najdžel Vilijams-Gos.

Nikola Milutinov je ubacio svega šest poena, uhvatio loptu u skoku još pet puta i asistirao četiri. Utakmica je od početka bila tvrda i nijedna od ekipa nije uspevala da stvori značajniju prednost.

Olimpijakos je na polovini druge četvrtine posle trojke Aksela Tupana poveo 35:30, Fener je do poluvremena poravnao pogocima Mahmutolua i Slukasa i na odmor se otišlo sa 39:39.

Georgios Bogris je u završnici treće četvrtine doneo +6 Pirejcima, Fener se još jednom vratio da bi Nikolo Meli trojkom doneo prednost 58:55 gostima.

Slukas je potom serijom 6:0 preokrenuo sa 69:67 na 69:73, a pobedu su Olimpijakosu mogli da donesu Vilijams-Gos i Milutinov.

Gos je promašio šut za pobedu, a Milutinov promašaj nije uspeo da vrati u obruč.

Fenerbahče je posle pobede treći sa šest pobeda i jednim porazom dok je Olimpijakos deseti sa tri pobede i četiri poraza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.