Đinping: Svetlost čeličnog prijateljstva neka zasija na putu saradnje Kine i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 12:40

Đinping: Svetlost čeličnog prijateljstva neka zasija na putu saradnje Kine i Srbije

Predsednik Kine Si Đinping izjavio je danas da se raduje susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim srpskim rukovodiocima i prijateljima, sa kojima će tokom državne posete Srbiji razgovarati o prijateljstvu, planirati saradnju i, kako ističe, ubrizgati novu vitalnost u čelično prijateljstvo Kine i Srbije.
On je u autorskom tekstu za list "Politika" kazao da će ovo biti njegova druga poseta Srbiji, naglašavajući da su u njegovom umu još uvek živopisne prijateljske scene tokom poslednje posete našoj zemlji pre osam godina, kao i da je od tada bliska saradnja dve strane već postigla plodne rezultate.
"Uvek je postojao afinitet između naroda Kine i Srbije uprkos velikoj udaljenosti među...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si: Pre osam godina Srbija postala prvi strateški partner Kine u Evropi

Izvor: Beta Video, 08.Maj.2024, 12:15

BEOGRAD - Predsednik Kine Si Đinping je dodao da je Srbija tokom njegove prve posete pre osam godina postala prvi strateški partner Kine u Evropi i da se nada da će i ova poseta biti tako plodonosna. (CH2) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.