Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 12:44

Ubijen 21 civil u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze, većina u Rafi

Najmanje 21 civil, među kojima su i deca, ubijen je u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze, većinom u južnom gradu Rafa, javlja aplestinska agencija Wafa.
Kako je navedeno, najmanje 20 ljudi je poginulo u izraelskom bombardovanju Rafe, a desetine su povređene, dok je jedan civil ubijen u gradu Gaza kada je bombardovana škola u kojoj su smešteni raseljeni Palestinci.
Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su ranije da sprovode "ciljane udare" protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe. IDF je ranije danas saopštio da je preuzeo operativnu kontrolu nad palestinskom stranom južnog prelaza Rafa u Gazi, koji se graniči sa Egiptom i da specijalne snage skeniraju to područje.
Izraelski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.