07. maj  2024. 11.51  | Izvor: Tanjug

Ubijen 21 civil u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze, većina u Rafi

GAZA -

Najmanje 21 civil, među kojima su i deca, ubijen je u izraelskom bombardovanju Pojasa Gaze, većinom u južnom gradu Rafa, javlja aplestinska agencija Wafa.

Kako je navedeno, najmanje 20 ljudi je poginulo u izraelskom bombardovanju Rafe, a desetine su povređene, dok je jedan civil ubijen u gradu Gaza kada je bombardovana škola u kojoj su smešteni raseljeni Palestinci.

gaza,, izrael,

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su ranije da sprovode "ciljane udare" protiv palestinske militantne grupe Hamas na istoku Rafe. IDF je ranije danas saopštio da je preuzeo operativnu kontrolu nad palestinskom stranom južnog prelaza Rafa u Gazi, koji se graniči sa Egiptom i da specijalne snage skeniraju to područje.

Izraelski ratni kabinet juče je odlučio da izvede planiranu operaciju u Rafi da bi se "izvršio vojni pritisak na Hamas", i pored ranijeg saopštenja Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

Iz izraelskog kabineta je saopšteno da je cilj "operacije" u Rafi da se postigne napredak u oslobađanju talaca, kao i drugi ratni ciljevi.