EMOTIVNI OPROŠTAJ: Uz govor i aplauz sahranjen Novica Zdravković (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2021, 13:49

EMOTIVNI OPROŠTAJ: Uz govor i aplauz sahranjen Novica Zdravković (FOTO/VIDEO)

Ispraćen na večni počinak.

Pevač narodne muzike Novica Zdravković, koji je preminuo u sredu, 16. juna u KBC Zvezdara, u 74. godini života, sahranjen je danas na Centralnom groblju u Beogradu.

Porodica, prijatelji i kolege okupili su se da isprate pevača na večni počinak.

 Među okupljenima bili su pevači Hasan Dudić, Stevan Anđelković, Nemanja Nikolić, Miki Mećava, estradni menadžer Bane Obradović, rijaliti zvezda Vita Tarot i drugi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Posle govora održanog pre polaganja sanduka, na groblju se čuo aplauz.

Novica Zdravković (1947-2021) bio je pevač narodne muzike i živeo je u Beogradu.

Dugo godina je stvarao u senci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pesmu "Umoran sam od života".

Njegova dva poslednja albuma su "Kralj splavova" i "Ambis mog života". Novica Zdravković je svoj najveći solistički koncert održao 21. decembra 2005. godine na Beogradskom sajmu.

Zdravković je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću, kancerom bešike. Pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima, kako je tada govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.