Braća se ne predaju-smanjili vođstvo na 2:1

Izvor: RTS, 07.Apr.2013, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća se ne predaju-smanjili vođstvo na 2:1

SAD - Srbija 1:2. 5:4 u četvrtom setu. Zimonjić i Bozoljac sjajno igraju protiv najboljeg dubla sveta, ali braća Brajan se ne predaju. Posle prvog dana Dejvis kupa rezultat je nerešen (1:1), a bez obzira na rezultat dubl meča, pobednika će odlučiti singlovi u nedelju. U toku je direktan prenos na RTS1.

23.43 - I dalje nema brejka u ovom delu igre, braća Brajan vode sa 4:3 u četvrtom setu.

23.31 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - Iscrpljujuća borba nastvavlja se i u četvrtom setu. Nakon dva sata i dvadeset minuta igre domaći teniseri vode sa 2:1. 

23,30 - Ilija Bozoljac, junak prethodna dva seta, izgubio je gem na svoj servis i braća Brajan su osvojila treći set sa 7:5 i smanjila vođstvo Srbije na 2:1. 

23.15 - Sad vodi sa 6:5 u trećem setu. Srbija servira za novi taj brejk. 

23. 07- Sto minuta je prošlo od početka meča. Naši drže visok ritam, trenutno je 4:4 u završnici trećeg seta. 

22.58 - Velika napetost vlada u Bojsiju. Domaći navijači još su u šoku, a Bozoljac i Zimonjić i u trećem setu nastavljaju da igraju sigurno. Trenutno, Ameri vode sa 3:2.

22. 42 - Fenomenalni Ilija Bozoljac, uz veliku pomoć Nenada Zimonjića osvojio je ponovo odlučujuće poene u taj brejku. 7:1 i 2:0 za Srbiju. 

22.30 - I ovaj deo igre, kao i prvi set okončaće se taj brejkom pošto je završen nerešeno 6:6. 

22.22 - drugi set protiče bez brejka, selekcija Srbije vodi sa 4:3.

22.14 - Nastavlja naš dubl sa sigurnom igrom i u drugom setu, trenutno je 2:2. 

22.02 - Sjajnim riternom Ilija Bozoljac osvojio je odlučujući poen u taj brejku prvog seta. Srbija je slavila sa 7:5 i osvojila prvi set.

21.54 - Prvi set okončaće se u taj brejku u kojem domaći teniseri imaju prednost od 4:2. 

21.46 - U završnici prvog seta rezultat je 5:5. Očekuje nas neizvestan kraj ovog dela igre. 

21.38 - Nisu naši teniseri uspeli da sačuvaju brejk prednosti, Amerikanci su uzvratili ribrejkom a potom i poveli sa 4:3. 

21.29 - Hrabro igraju Nenad i Ilija a ta hrabrost donela im je brejk. Srbija u prvom setu vodi sa 3:2. 

21.18 - Za sada, protivnici su izjednačeni, nema brejka, domaćini vode sa 2:1. 

21.10 - Počeo je susret dublova. Prvi su na servisu braća Brajan.

20.00 - Prema poslednjim informacijama iz Bojsija, partner Nenadu Zimonjiću u večerašnjem dublu umesto Viktora Troickog biće Ilija Bozoljac. 

Posle prvog dana duela između SAD-a i Srbije, rezultat je nerešen (1:1), a u subotu je na programu duel dublova, koji bi u velikoj meri mogao da odluči konačnog pobednika.

Amerikance će predstavljati braća blizanci, Bob i Majk Brajan, dok ćedruštvo Nenadu Zimonjiću, najboljem srpskom dubl igraču, na terenu praviti Ilija Bozoljac.

Braća Brajan možda su i najbolji dubl u istoriji tenisa, izuzetno retko gube kada nastupaju za nacionalni tim, pa selektor Džim Kurijer cveta od optimizma pred meč sa Srbijom.

"Njima nije važno ko će igrati. Oni su izuzetno iskusni, znaju šta treba da rade i prilagodiće se ko god da bude sa druge strane. Troicki je imao težak meč, ali dobra vest za Srbiju jeste što imaju igrača Novakovog kvaliteta. Ako bude igrao, sigurno će biti vrlo dobar", rekao je Kurijer.

Sa druge strane, selektor Bogdan Obradović kasno je odlučio da umesto Troickog, na teren sa Zimonjićem izađe Bozoljac. Troicki je u petak odigrao izuzetno dugačak i iscrpljujuć meč sa Kverijem, a verovatno će biti potrebno da odmoran nastupi i u nedelju.

U svakom slučaju, Amerikanci su favoriti, ali to ne znači da su „orlovi" bez šansi. Bez obzira na ishod dubl meča, pobednika četvrtfinalnog duela Dejvis kupa odlučiće singl mečevi u nedelju.

Dubl meč između Amerikanaca i Srbije na programu je u 21 čas, a direktan prenos možete pratiti na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.