ZVEZDA ODBRANU TITULE U ABA POČINJE PROTIV MORNARA: Čović predsednik takmičenja, derbi u sedmom kolu

Izvor: HotSport.rs, 10.Jul.2017, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA ODBRANU TITULE U ABA POČINJE PROTIV MORNARA: Čović predsednik takmičenja, derbi u sedmom kolu

Na sastanku ABA Lige koji je održan u Zagrebu izabrano je novo predsedništvo. Predsednik takmičenja za sezonu 2017/2018 biće predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, dok je na mesto potpredsednika izabran generalni menadžer Igokee Igor Dodik.
Sastanak u Zagrebu doneo je i dve velike novine. Najveća je sigurno osnivanje drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ranga takmičenja ABA lige. Reč je o projektu koji ima za cilj rast i razvoj košarke u regionu. Prohodnost u drugi rang takmičenja ABA lige biće kroz domaća takmičenja.
U cilju rasta kvaliteta i popularnosti, takođe je odlučeno da se organizuju juniorski turniri ABA ligaša (za mlađe od 19 godina) tokom sezone 2017/2018.
Takođe, na sastanku je usvojen pravilnik za narednu sezonu, finansijski plan i kalendar takmičenja po kom je Crvena zvezda mts saznala kompletan raspored takmičenja u ABA ligi. Trostruki uzastopni regionalni šampion počeće pohod u odbranu titule sa svog terena. U 1. kolu ABA lige protivnik crveno-belima biće ekipa Mornara iz Bara.
I u drugom kolu šampion će biti domaćin pa će tako dočekati ekipu Mega Bemax-a, a 3. kolo regionalnog takmičenja doneće šampionu i prvo gostovanje u Ljubljani protiv Olimpije.
Takmičenje u ABA ligi počinje 29. septembra, a precizni termini odigravanja biće naknadno određeni. Ligaški deo regionalnog takmičenja završava se 11. marta 2018. godine, a plejof će započeti 17. marta naredne godine.

ABA LIGA 2017/2018
1. KOLO Crvena zvezda mts – Mornar Bar
2. KOLO Crvena zvezda mts – Mega Bemax
3. KOLO Union Olimpija – Crvena zvezda mts
4. KOLO Crvena zvezda mts – Budućnost Voli
5. KOLO Cedevita – Crvena zvezda mts
6. KOLO Crvena zvezda mts – MZT Skoplje
7. KOLO Partizan Nis – Crvena zvezda mts
8. KOLO Crvena zvezda mts – FMP
9. KOLO Zadar – Crvena zvezda mts
10. KOLO Crvena zvezda mts – Igokea
11. KOLO Cibona – Crvena zvezda mts
U drugom delu sezone igra se po istom rasporedu, s tim što će domaćinstva biti zamenjena.


The post ZVEZDA ODBRANU TITULE U ABA POČINJE PROTIV MORNARA: Čović predsednik takmičenja, derbi u sedmom kolu appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.