Nebojša Čović predsednik ABA lige

Izvor: B92, 10.Jul.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović predsednik ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezda, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je predsedavanje Jadranske lige.

Posle sednice Skupštine klubova ABA lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsedavanje preuzela shodno osvičakom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

Mesto potpredsednika je pored Igokee i njenog generalnog menadžera Igora Dodika, pripalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i ciboni i njenom generalnom menadžeru Domagoju Čavloviću.

Skupština Jadranske lige je konstatovala "veoma jak interes i potrebu" klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja.

Jadranska liga će, kako je saopšteno, preduzeti sve korake kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

"Uverena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, Jadranska liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima", navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sledećoj Skupštini, koja će se održati 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mladje kategorije, odnosno igrače do 19 godina.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović na čelu ABA lige, startuje i Druga liga

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2017

Košarkaški klub Crvena zvezda, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je danas predsedavanje Jadranske lige...Posle sednice Skupštine klubova Jadranske lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsedavanje preuzela shodno osvičakom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda...Mesto...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.