Uživo, derbi: Preokret za preokretom posle skandala, Zvezda na +5

Izvor: Blic, 03.Nov.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, derbi: Preokret za preokretom posle skandala, Zvezda na "+5"

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se od 18 časova u hali Pionir u okviru 8. kola ABA lige, a sva zbivanja sa tog susreta možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo.

Fudbaleri Crvene zvezde bodre košarkaše u prvom ovosezonskom derbiju, a utiske na poluvremenu za "Blic" je sumirao Slavoljub Srnić.

"Dobar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zanimljiv derbi za sada. Moramo da dobijemo, verujem u momke i Radonjića. Mislim da će Partizan da padne sad u drugom delu. Kvinsi Miler se odlično pokazao, biće veliko pojačanje, a i Štimac će mnogo pomoći", rekao je Srnić, drugi strelac crveno-belih sa šest golova.

"Zvezda je ušla možda i malo bojažljivo u meč, nepotrebno, ali mislim da smo bolji i kvalitetniji rival. Potrebno je samo to i da dokažemo u drugom poluvremenu. Mislim da će Kvinsi Miler da odluči, deluje kao paklen igrač. Drago mi je i što je Pionir ovako lepo popunjen, za sada ovo stvarno deluje kao pravi derbi. Mi fudbaleri smo uvek tu za naše košarkaše, a bićemo uz njih i u petak u Evroligi", rekao je za "Blic" Zvezdin fudbaler Marko Grujić, koji bodrio košarkaše u derbiju.

POLUVREME: Zvezda - Partizan 45:40

Ne može se reći da je prvo poluvreme bilo nešto naročito kvalitetno, ali da jeste bilo uzbudljivo, jeste. Itekako. Najpre je počelo sramotom - velikom sramotom, tokom minute tišine u slavu Ranka Žeravice.

Potom se razigrao Partizan, naročito njegov novajlija Kevin Džons (osam poena u prvoj deonici, dva u drugoj), no kada su zastali Aranitović i Milutinović (strelci po dve trojke u uvodnoj četvrtini), Zvezda se razgoropadila. Ne samo da je otvorila drugu deonicu sa 13:0, već je u njoj dala dvostruko više poena od Partizana (32:16) i učinila ovaj derbi dodatno zanimljivim.

Kvinsi Miler je ubacio 11 poena za crveno-bele, imao i četiri skoka, po asistenciju i "krađu", u finišu druge deonice mu se sa šest poena, uključujući i trojku u seriji 5:0 za kraj poluvremena, pridružio Marko Simonović. Poen više od njega dao je Vladimir Štimac.

Što se timskih statističkih parametara tiče, Zvezda je šutirala trojke 4/13 (31%), dvojke 11/19 (58%), penale 11/14 (79%). Imala je 17 skokova, 10 asistencija, pet krađa i četiri izgubljene lopte.

Partizan je, sa druge strane, šutirao 7/16 za dva (44%), 5/11 (45%) za tri, a 11/12 sa linije slobodnih bacanja (92%). Imao je 14 skokova, sedam asistencija, tri osvojene lopte i sedam izgubljenih.

Počeli su da pogađaju i jedni i drugi. Zvezda je mini-preokretom uspela da dođe do 42:40 u 18. minutu, mada i njena odbrana postaje porozna kada rival krene u prodore.

Štimac sa sedam poena i Simonović sa šest, sve u drugoj deonici, omogućili su crveno-belima da drže korak sa Partizanom, a Đumić i Perović su svojim pogocima u ulozi rezervista održavali crno-bele u pravom ritmu.

Posle 11 Milerovih poena, od kojih sedam u drugoj deonici, te dva slobodna bacanja Štimca, Zvezdina serija od 20:4 omogućila joj je vođstvo od 33:28 u 14. minutu.

U narednom je bilo samo dva razlike za crveno-bele, zbog nove trojke crno-belih, pogodio ju je Mihajlo Andrić, a kako je usledila i dobra zonska odbrana Partizanovih igrača, te uspešni penali Aleksandra Cvetkovića, bivšeg Zvezdinog igrača, Partizan je uspeo da povede - 33:34.

Trojka Zvezdinog novajlije Kvinsija Milera za preokret sredinom druge cetvrtine i budjenje domacih navijaca. #kkcrvenazvezda #kkcz #kkpartizan #vecitiderbi

A video posted by Blicsport (@blicsport) on Nov 3, 2015 at 9:33am PST

Potpuno se raspao Partizan u drugoj deonici, a seriju domaćih od 13:0 pokrenuo je i održavao Kvinsi Miler.

Ono što je isprva delovalo kao spora, individualna igra crveno-belih, jeste to bila - ali je izrasla u nadahnutu, ekipnu. To je omogućila i dobra odbrana, i precizan šut, pa je uz sedam poena Milera (11 ukupno), Zvezda potpuno preokrenula rezultat. I, podigla svoju publiku na noge. Iako onih najvatrenijih "delija" nema u hali, jer i dalje bojkotuju Jadransku ligu, više od hiljadu ljudi navija za crveno-bele skoro bez prestanka.

U hali je oko 3.500 gledalaca, a semafor pokazuje 26:24 za Zvezdu u 24. minutu.

Imam kontrolni iz istorije sad i umesto da se preslišavam ja čitam vas jer #derbi— teodora D (@kvinofdnajl) November 3, 2015

Partizan ne uspeva da pogodi koš rivala puna dva minuta, i dalje je na 24 data poena iz prve deonice (po dva promašaja Marinkovića i Aranitovića, koji su u prvoj četvrtini dali po dve trojke), pa je Zvezda uspela da se primakne na 19:24.

U toj seriji od 6:0 istakao se Kvinsi Miler, sa četiri poena, no igra crveno-belih nije naročito impresivna, ni dalje. Lopta nekako sporo kruži oko odbrane, akcije se na kraju završavaju očigledno individualnim rešenjima, ali kako odgovora nije bilo - prednost crno-belih je nastavila da se topi.

Kada je Gudurić svojom solo-akcijom pogodio koš Partizana, semafor je pokazao 21:24, pa je Petar Božić kao strateg crno-belih rešio da zatraži tajmaut. I, tokom tajmauta - od njih je tražio da se obrati pažnja na ofanzivni skok crveno-belih, a da se u napadu pravi "jači blok".

Kraj prve deonice, Zvezda - Partizan 13:24

Uz četiri trojke (po 2/2 su šutirali i Aranitović i Milutinovi), a i uz osam poena novajlije Kevina Džonsa (koji je uglavnom pogađao sa polu-distance), Partizan je izgradio dosad najvećih "+11" u ovom večitom derbiju.

Kao preporođeni igraju crno-beli, trenutno najlošije plasirani tim ABA lige, dok Zvezda deluje prilično očajno. Niti se u njenoj igri vidi bilo kakva smislena organizacija napada, niti odbrana uspeva da izađe na kraj sa dva problema (Džons i šut spolja), niti šut služi crveno-bele. Nije im, za sada, pomogao ni Kvinsi Miler. U prvom kontaktu sa loptom - ona ga je pogodila u nogu i otišla u aut. U drugom je prilično promašio obruč prilikom šuta, a u trećem je, prilično nespretno, faulirao rivala, želeći da zaustavi kontranapad. Mnogo, mnogo bolja igra Partizana u prvih 10 minuta.

Trojka Aranitovica za "plus sedam" Partizana u osmom minutu

A video posted by Blicsport (@blicsport) on Nov 3, 2015 at 9:15am PST

PratiteBlicsport i na Instagramu

!

Nastavlja se odlična igra crno-belih posle Božićevog tajmauta. Primio je Partizan samo dva poena (povratnik u Zvezdin tabor, Štimac, poentirao je posle asistencije raspoloženog Tejića), ali su zato crveno-beli koš pogodili i Kevin Džons (osam poena za osam minuta, ponovo sa polu-distance), a onda i svojom drugom trojkom Aranitović.

Na dva minuta do kraja rezultat je 10:17, pa je Dejan Radonjić tražio tajmaut, a posle njega ubacio po prvi put u igru i Kvinsija Milera.

Posle tajmauta koji je Partizanov trener Petar Božić zatražio kada je rezultat glasio 8:7, bolje su zaigrali njegovi izabranici.

Džons je svoju odličnu partiju nastavio najpre šestim poenom, "dvojkom", a onda je Andrija Milutinović trojkom doneo 8:12 crno-belima.

Nakon što je Tejić po prvi put poentirao u jednom sporijem, pozicionom Zvezdinom napadu, mladi Arantinović je trojkom doneo Partizanu prednost od 6:7. Ipak, crveno-beli su brzo preuzeli prednost, jer je Jovićeva lepa asistencija, posle prodora, omogućila Tejiću da atraktivnim zakucavanjem donese 8:7 Zvezdi u šestom minutu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo, derbi: Crveno-beli bolji posle skandala, Zvezda na "+10"

Izvor: Blic, 03.Nov.2015

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se od 18 časova u hali Pionir u okviru 8. kola ABA lige, a sva zbivanja sa tog susreta možete da pratite iz minuta u minut uz Blicsportov blog uživo...Fenomenalan prodor i kos uz faul Marka Gudurica za "plus 11" (61:50) Zvezde u vecitom derbiju..A video...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.