Brnabićeva o rezoluciji o Srebrenici i tzv. Kosovu u Savetu Evrope: Glas Srbije se čuje i uvažava više nego ikada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 12:57

Brnabićeva o rezoluciji o Srebrenici i tzv. Kosovu u Savetu Evrope: Glas Srbije se čuje i uvažava više nego ikada

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija nastaviti da se bori u UN protiv donošenja rezolucije o Srebrenici i podsetila da je glasanje već tri puta odlagano.
"To je takođe rezultat borbe Aleksandra Vučića i čitavog tima, ali pokazuje i da se glas Srbije čuje više nego ikada, poštuje i uvažava više nego ikada", istakla je Brnabić.
Ukoliko tema članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope ne bude na dnevnom redu sednice Komiteta ministara spoljnih poslova SE koja će biti održana sledeće nedelje, Brnabić kaže da bi to takođe bio rezultat diplomatskog rada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
"Ovo je rezultat i ličnog uticaja predsednika Srbije Aleksandra Vučića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić:Poseta Sija dodatni zamajac za unapređenje odnosa sa Kinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2024

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas za Tanjug da poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu daje dodatni zamajac za unapređenje odnosa Srbije i Kine, kao i da je uverena će nakon ove posete kineski investitori i kompanije biti još prisutniji u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.