Danas preventivni pregledi za rano otkrivanje malignih tumora kože

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 12:45

Danas preventivni pregledi za rano otkrivanje malignih tumora kože

Odeljenje dermatologije Doma zdravlja "Novi Sad" i ove godine, kao i više godina unazad, učestvuje u preventivnoj kampanji "Euromelanoma dan", koja se održava danas, a deo je evropske kampanje za rano otkrivanje malignih tumora kože, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.
Pored pregleda dermatologa, kroz ovu kampanju promoviše se značaj prevencije, rane dijagnoze i ranog lečenja raka kože, prevenstveno melanoma.
Stopa obolevanja od melanoma u stalnom je porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama, a pored toga rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno upotreba solarijuma.
Pored ovakvih kampanja, pregledi kože i mladeža (dece...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas preventivni pregledi za rano otkrivanje malignih tumora kože

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 20.Maj.2024

NOVI SAD – Odeljenje dermatologije Doma zdravlja „Novi Sad“ i ove godine, kao i više godina unazad, učestvuje u preventivnoj kampanji „Euromelanoma dan“, koja se održava danas, a deo je evropske kampanje za rano otkrivanje malignih tumora kože, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.