Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Kine (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 13:06

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Kine (AUDIO)

Zbog ekspanzivnog rasta spoljnotrgovinske razmene sa Kinom poslednjih pet godina, ta zemlja je postala drugi trgovinski partner Srbije, ali je u toj razmeni Srbija u ogromnom deficitu. Iz Privredne komore Srbije ukazuju da bi zato bilo veoma važno da se taj deficit smanji, kako bi strateško partnerstvo dve zemlje zaista bilo na obostranu korist.
Prošlogodišnja spoljnotrgovinska razmena Srbije i Kine iznosila je 5,6 milijardi evra, pri čemu je naš izvoz bio 1,1 milijardu evra a uvoz 4,5 milijardi, što znači da je Srbija u deficitu od skoro 3,5 milijarde evra.
Pomoćnik direktora Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Bojan Stanić isitče da bi Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.