OCENE - CRVENA ZVEZDA: Rehabilitacija Žuleta Stojkovića biće dug proces, Rikaridnjo je baš mekan, Le Talek igra u drugoj brzini

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2017, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENE - CRVENA ZVEZDA: Rehabilitacija Žuleta Stojkovića biće dug proces, Rikaridnjo je baš mekan, Le Talek igra u drugoj brzini

Kapiten Anđelković uz Boaćija najbolji

FILIP MANOJLOVIĆ - (bez ocene) - Stručni štab mu je ukazao poverenje kako bi dobio na samopouzdanju posle Prvenstva Evrope. Praktično nije pipuno loptu, samo jednom je bilo opasno po njega kada je jedan od napadača gostiju šutirao sa 35 metara i pogodio stativu. Videlo se da mora da radi na nožnoj tehnici.

FILIP STOJKOVIĆ - 6 - Popularni Žule se nalazi na početku igračke rehabilitacije. Biće to >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << težak posao za Vladana Milojevića, ali i nekadašnjeg đaka Zvezdine omladinske škole. Mnogo toga je hteo, malo toga - uradio. Vrlo nervozan prilikom pasova, nije dovoljno probijao. Vidi se da mu nedostaju utakmice.

VUJADIN SAVIĆ - 6,5 - Iskusno odrađen posao. Dominantan u vazdušnim duelima. Nije pravio gluposti, niti težio nepotrebnim i komplikovanim rešenjima. Istina, nije imao ni težak posao.

ABRAHAM FRIMPONG - 6,5 - Slično kao Vujadin Savić. Uz bitnu razliku da je internacionalac iz Gane brzinom sekao retke pokušaje kontri gostiju. Izmamio i aplauze pravovremenim klizećim startovima. Videćemo ga protiv jačih ekipa.

DUŠAN ANĐELKOVIĆ - 7 - Opravdao je zvanje kapitena. Ono što crveno-beli nisu imali na desnom, radili su na suprotnom boku. Najviše zahvaljući brzini popularnog Džina. Jeidno je Anđelković bio sposoban da u dobrom delu prvog poluvremena ubrza ritam Zvezdine igre i prodorima napravi višak.

SLAVOLJUB SRNIĆ - 6 - Postigao je gol, trudio se, nasrtao na defanzivce Florijane... Međutim, opet je tu nešto falilo. I to iz prostog razloga: od Zvezdinog krila se uvek i protiv svakog rivala očekuje da uzme loptu i reši situaciju jedan na jedan. Razigrao se tek u nastavku.

DAMIJAN LE TALEK - 6 - Bez uticaja na dešavanja. To je vrlo loš utisak za igrača na poziciji zadnjeg veznog čiji tim dominira, ima loptu u nogama i stalno napada slabijeg rivala. Presečene lopte i dobijeni vazdušni dueli protiv timova kao što su Florijana nisu nikakav parametar. Igra konstantno u drugoj brzini.

MIČEL DONALD - 6 - Tek nešto boli od Francuza. Niko nije rekao da je bio dovoljno dobar. Oseća se nervoza u igri visokog Holanđanina, kao i potreba da zagrize jabuku koju ne može da proguta. Gubi se u pokušajima da kreacijom napravi višak. To nije on, to nije njegov igrački DNK. Više mu odgovara uloga vodonoše u ekipi gde se zna ko su gazde.

NEMANJA MILIĆ - 6 - Jednostavno - nije se snašao na levoj strani. Istina, prvi put je igrao u tandemu sa Anđelkovićem. Komplikovao, sporo se okretao, čak delovao i tromo. Međutim, potezom iz 45. minuta kada je kao brzi voz uleteao u šesnaesterac gostiju napravio razliku. Iznenada je dobio šansu, pa možda tu leži razlog velike rupe u prvom poluvremenu.

RIKARDINJO - 6 - Brazilac je mekan igrač! Možda i suviše mekan, ako se zna na kakvim će terenima igrati u Superligi. Nekako podseća na Mendeša Kadua. Vidi se da zna i da želi da preuzme odgovornost, ali još nije u dobroj konekciji sa ostatkom tima. Nije mu strano da odigra presing, ali da bismo stekli jasniju sliku o njemu moraćemo da ga vidimo u mečevima u kojima će imati prostor ispred sebe. Prekidi su mu bili ispod, a želja na potrebnom nivou.

RIČMOND BOAĆI - 7 - Kada napadač postigne dve gola onda se tu svaka priča završava. Makar jedan bio sa penala. Često je bio iza štopera Maltežana, kao da nije imao dobru anticipaciju u nekoliko situacija. Smiren sa penala , pa ubitačan u finišu. Dovoljno da sakrije i ratovanje sa loptom izvan šesnasterca. Biće zanimljivo videti kako će delovati sa pravim parnjakom (čitaj: Pešićem).

IZMENE

NENAD MILIJAŠ OD 69 - 6,5 - Podesetio je na najslavnije dane. Uveden da pasom razbije zonu gostiju i čuva loptu. Bilo je tu lepih poteza. Mučio se prilikom sprinteva.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ - 6 - Pobeda od tri gola razlike pomoći će mu da lakše diše u narednih nekoliko dana. Položio je prvi isput na Marakani, ali ne sa ubedljivom ocenom. Minus se, pre svega, odnosi na činjenicu da je ranije mogao Boaćiju da pošalje podršku u vidu Vučićevića ili Pavkova. Reklo bi se da je žrtvovao Milića na levoj strani. Tim mu ne deluje kao homogena celina, što je možda i nemoguće posle tri sedmice priprema. Imaće zadatak da polako vrati Filipa Stojkovića na nekadašnji nivo i da nešto uradi sa tandemom Donald - Le Talek. Vidi se da je dosta radio na kolektivnoj odbrani, posebno u situacijama kada svakog trenutka može da pukne ozbiljna kontra.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.