Gradonačelnik Gračanice pisao ambasadorima zbog utakmice

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Gračanice pisao ambasadorima zbog utakmice

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uputio je pismo ambasadama u Prištini, OEBS-u kao i prestavnicima UEFA.

Pisma je uputio povodom odluke Fudbalskog saveza Kosova da fudbalerima Crvene zvezde zabrani posetu Gračanici u kojima je tražio da posreduju kako bi ta negativna odluka bila ukinuta.

Popović je zatražio od ambasada da posreduju, od UEFA da sprovede istragu, a od Fudbalskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosova da promeni odluku o zabrani, prenose srpski međi na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, u pismima upućenim ambasadama u Prištiti, OEBS-u kao i UEFI predsednik opštine izrazio je protest i duboko nezadovoljstvo diskriminacijom i jasno politički motivisanom odlukom Fudbalskog saveza Kosova.

Popović je uputio je i otvoreno pismo Fudbalskom savezu Kosova i njegovom predsedniku Fadilju Vokriju koji je ostao pri stavu o zabrani posete FK Crvena zvezda i nakon razgovora sa predsednikom opštine.

Ovakva reakcija predsednika opštine Gračanica usledila je nakon što je FS Kosova zabranio gostovanje fudbalerima Crvene zvezde kao i održavanje humanitarne utakmice sa FK Gračanica.

Fudbaleri Crvene zvezde su tri godine zaredom dolazili u Gračanicu, a ove godine fudbalski savez Kosova zabranio je tu humanitarnu fudbalsku utakmicu koja je imala za cilj da pomogne porodilištu.

Vokri je tražio od čelnika UEFA da obavesti Fudbalski savez Srbije da Zvezdi neće biti dozvoljeno da igra meč u Gračanici. A UEFA je to pismo prosledila FSS-u, i zatražila mišljenje i predlog kako da se reši to, kako navode, važno pitanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pismo ambasadama zbog zabrane Zvezdine utakmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2018

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uputio je otvoreno pismo ambasadama u Prištini, OEBS-u i UEFA povodom odluke Fudbalskog saveza Kosova da fudbalerima Crvene zvezde zabrani posetu Gračanici i održavanje revijalne-humanitarne utakmice sa FK Gračanica...RTK na srpskom jeziku prenosi da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.