Nedelja, 06.05.2018.

22:02

Gradonačelnik Gračanice pisao ambasadorima zbog utakmice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uputio je pismo ambasadama u Prištini, OEBS-u, kao i predstavnicima UEFA.

Izvor: Beta

Gradonačelnik Gračanice pisao ambasadorima zbog utakmice
EPA/PETRIT PRENAJ

Pisma je uputio povodom odluke Fudbalskog saveza Kosova da fudbalerima Crvene zvezde zabrani posetu Gračanici i u tim pismima je tražio da posreduju kako bi ta negativna odluka bila ukinuta.

Popović je zatražio od ambasada da posreduju, od UEFA da sprovede istragu, a od Fudbalskog saveza Kosova da promeni odluku o zabrani, prenose srpski medij na Kosovu.

Kako se navodi u saopštenju, u pismima upućenim ambasadama u Prištiti, OEBS-u kao i UEFI predsednik opštine izrazio je protest i duboko nezadovoljstvo diskriminacijom i jasno politički motivisanom odlukom Fudbalskog saveza Kosova.

Popović je uputio je i otvoreno pismo Fudbalskom savezu Kosova i njegovom predsedniku Fadilju Vokriju, koji je ostao pri stavu o zabrani posete FK Crvena zvezda i nakon razgovora sa predsednikom opštine.

Ovakva reakcija predsednika opštine Gračanica usledila je nakon što je FS Kosova zabranio gostovanje fudbalerima Crvene zvezde kao i održavanje humanitarne utakmice sa FK Gračanica.

Fudbaleri Crvene zvezde su tri godine zaredom dolazili u Gračanicu, a ove godine fudbalski savez Kosova zabranio je tu humanitarnu fudbalsku utakmicu koja je imala za cilj da pomogne porodilištu.

Vokri je tražio od čelnika UEFA da obavesti Fudbalski savez Srbije da Zvezdi neće biti dozvoljeno da igra meč u Gračanici. A UEFA je to pismo prosledila FSS-u, i zatražila mišljenje i predlog kako da se reši to, kako navode, važno pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: