Ako će on da štrajkuje glađu, onda ću i ja: 4 poslanika iz suprotstavljenih partija najavili izgladnjivanje

Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2020, 15:58

Ako će on da štrajkuje glađu, onda ću i ja: 4 poslanika iz suprotstavljenih partija najavili izgladnjivanje

Nedeljno prepodne pred Skupštinom Srbije nije bilo ni malo mirno.
Od pola 11 do pola dva posle podneva najavljena su čak četiri štrajka glađu. Iz različitih partija i sa različitim motivima.
Tako smo došli u situaciju da sada pred ulazom u Narodnu skupštinu Srbije sede 4 poslanika koja su najavila izgladnjivanje.
Prvi je to učinio samostalni poslanik Miladin Ševarlić On je saopštio da počinje štrajk glađu u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Srbije da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.
Ševarlić je ocenio je da je „parlament Srbije sramota“ koja služi „za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke“, ocenivši da je SNS „nacionalno neodgovorna“.
Odeven u srpsku narodnu nošnju, Ševarlić je novinarima u parlamentu pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocana Harčenka listu „Politika“, u kojoj je istakao da Rezoluciju 1244 treba menjati, a onda je pustio i snimak izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o „sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji“.
Srbija ne priznaje seperatističku državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, naglasio je Ševarlić.
Je li ovo veleizdaja? Hoćemo li se probuditi jednoga dana u centralnoj Srbiji, u sastavku neke druge države sa ovim rukovodstvom? Zašto se ne pokreće pitanje izlaska Kosova iz elektroenergetskog sistema Srbije i pripajanje Albaniji? Čemu služi ovaj parlament, upitao je Ševarlić, a prenosi N1.
Njemu se pridružio Boško Obradović – Upravo sam se pridružio prof. dr Miladinu Ševarliću u štrajku glađu ispred Doma Narodne skupštine! I verujem da neću biti jedini. Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora – napisao je Obradović na Tviteru.
Народни посланик Миладин Шеварлић управо почео штрајк глађу на улазу у Народну скупштину због Вучићеве најављене издаје Косова и Метохије и јучерашњег признања независности лажне државе Косово. Професор, упркос нарушеном здрављу, храбро искорачио и држи час свима нама родољубима pic.twitter.com/JNsx0C6Abh
— Бошко Обрадовић (@BoskoObradovic) May 10, 2020

– Ljudski je da sednemo za isti sto i da razgovaramo, moramo se dogovoriti ako smo ljudi…Ne možemo da se okupljamo oko Aleksandra Vučića, možemo da se okupimo oko Ustava, zakona, demokratije. Ne može Vučić da određuje, da on komanduje – kazao je Obradović novinarima na stepeništu ispred Doma Narodne skupštine, gde su štrajk počeli.
Obradović kaže i da je počeo štrajk glađu, jer su prethodnih meseci, kako je rekao, od njega tražili da uradi „nešto nenasilno“.
– Ja sam vas evo poslušao, ovo je najnenasilnije što može da se uradi – rekao je.
Obradović je još jednom zatražio da se prekine sednica u Skupštini Srbije i da se razgovara o tome da izbori budu pomereni za kraj godine, prenosi N1.
Štrajk zatim otpočinju i poslanici SNS-a Martinović i Božić Poslanici Srpske napredne stranke, Aleksandar Martinović i Sandra Božić počeli su ispred Skupštine Srbije štrajk glađu, jer, kako je Martinović rekao, „tužilaštvo i sudstvo ne reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića“.
Foto: N1 ScnShot – Tužilaštvo mora da reaguje kada na zemlju bacite poslanika Marjana Rističevića i naneste mu povrede, a onda kažete da je u rukama ima nož, a znate da nije imao nož nego ključeve – rekao je Martinović ispred Skupštine.
On kaže da oni nisu na vlasti u sudovima i tužilaštvima i da su „većinu tužilaca i sudija birali ljudi poput Đilasa“.
Na pitanje zašto nisu počeli štrajk glađu čim se to dogodilo, Martinović je rekao da su hteli tužilaštvu da ostave vreme da reaguje.
– Prošla su dva dana, nije reagovalo. Ostajemo dok ne počnu da rade svoj posao. Ne mogu jedna pravila za Đilasa i Obradovića a druga za ljude od krivi i mesa – rekao je Aleksandar Martinović, a prenosi N1 u svom trećem tekstu posvećenom štrajku glađi različitih poslanika u jednom danu.

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.