Obradović se pridružio Ševarliću u štrajku glađu, posetili ga Đilas i B. Stefanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 11:34

Obradović se pridružio Ševarliću u štrajku glađu, posetili ga Đilas i B. Stefanović

Lider opozicionog Pokreta Dveri Boško Obradović pridružio se danas samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću u štrajku glađu. Lider SzS Dragan Đilas došao je večeras oko 21.15 ispred Skupštine Srbije, gde je razgovarao sa Obradovićem, koji je ranije danas stupio u štrajk glađu.

Sa Đilasom je došao i Borko Stefanović. Đilas je oko 22.30 napustio prostor ispred Skupštine Srbije, gde je došao oko 21.15 i razgovarao sa Obradovićem, koji tu štrajkuje glađu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sa Đilasom je otišao i Stefanović.  Obradović je i dalje ispred parlamenta.

Kada se Đilas pojavio, okupljene pristalice SNS dovikivale su mu "Đilase lopove" i "Ne plači, Dragane".

Ševarlić je ranije danas rekao da stupa u štrajk glađu, a to je obrazložio time što je u "nemogućnosti da pridobije poslanike u skupštini da raspravljaju o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje rezolucije 1244" Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Naveo je da Srbija ne priznaje državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, što je, kaže, veleizdaja.

Obradović je ranije rekao da je za aktivan bojkot, međutim, u međuvremenu je promenio mišljenje i ocenio da je hrišćanski put bolje rešenje i da ne vidi više smisao ni u nasilju koje mu je spočitavano jer on, kako je rekao, nije takav, već da je potrebno smirenje.

Na centralnom delu stepeništa gde počinje crveni tepih, kojim inače prolaze poslanici sedi Miladin Ševarlić, koji u rukama drži natpis: "Nije pitanje hoćemo li ili nećemo da se borimo, već hoćemo ili nećemo da postojimo, Car Lazare oče sveti".

Ševarlić je u narodnoj nošnji, sa maskom na licu.

Štrajk glađu započeli su i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i njegova poslanička koleginica Sandra Božić.

Martinović i Božić sede na stolicama ispred parlamenta, a u njihovoj neposrednoj blizini su i Obradović i Ševarlić.

Preko puta, stoji Sima Spasić, predsednik Udruženja porodica ubijanih i kidnapovanih sa KiM, koji uzvikuje da je SzS "zlo za Srbiju", i ponavlja da je "bivši režim DOS oslobodio albanske teroriste".

Sve vreme je prisutno skupštinsko obezbeđenje koje vodi računa o redu i miru.



Nekolicina građana okupila se danas popodne ispred Doma Narodne skupštine, a policija je formirala "živi zid" ispred stepeništa, kako bi ne bi došlo do kontakta okupljenih i poslanika koji su u strajku glađu i sede ispred ulaza u parlament.

Zatim je, između poslanika i okupljenih građana, postavljena i ograda.

Nekoliko ljudi okupilo se pred Skupštinom da bi, kako su rekli izveštaču Tanjuga, podržali lidera Dveri Boška Obradovića.

Poslanici u štrajku, dvoje iz vlasti i dvoje iz opozicije, sede na razmaku na stepeništu i među njima nema kontakata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ševarlić počeo štrajk glađu, pridružio mu se Boško Obradović

Izvor: RTS, 10.Maj.2020

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić najavio je da će započeti štrajk glađu zbog, kako je preneo novinarima, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o "povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje Rezolucije 1244". Lider Dveri Boško...

Nastavak na RTS...

Ako će on da štrajkuje glađu, onda ću i ja: 4 poslanika iz suprotstavljenih partija najavili izgladnjivanje

Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2020

Nedeljno prepodne pred Skupštinom Srbije nije bilo ni malo mirno.. Od pola 11 do pola dva posle podneva najavljena su čak četiri štrajka glađu. Iz različitih partija i sa različitim motivima.. Tako smo došli u situaciju da sada pred ulazom u Narodnu skupštinu Srbije sede 4 poslanika koja su...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.