Ševarlić počeo štrajk glađu, pridružio mu se Boško Obradović

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 11:50

Ševarlić počeo štrajk glađu, pridružio mu se Boško Obradović

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić najavio je da će započeti štrajk glađu zbog, kako je preneo novinarima, nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini da raspravljaju o "povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanje Rezolucije 1244". Lider Dveri Boško Obradović pridružio se Ševarliću u štrajku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Miladin Ševarlić je novinarima pokazao izjavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka listu Politika u kojoj je naveo da Rezoluciju 1244 treba menjati.

Ševarlić je potom pustio snimak, kako navodi, izjave predsednika Srbije o "sticanju suvereniteta Kosova na celoj svojoj teritoriji".
Poslanik Ševarlić navodi da Srbija ne priznaje državu Kosovo, a tera svoje građane da postanu članovi njihove skupštine i vlade, što je, kaže, veleizdaja.
Ševarliću se u štrajku kasnije pridružio i lider Dveri Boško Obradović. 
On je novinarima ispred Skupštine rekao da nije rešenje ono što je do sada radio, već da je rešenje za prevazilaženje političke krize – dogovor. 
"Ljudskim, političkim, demokratskim dogovorom. Da sednemo svi zajedno. Da se prekine ova sednica Narodne skupštine na kojoj nameravaju da menjaju izborno zakonodavstvo. Da se prekine izborni proces koji nameravaju sutra da nastave. Da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto prvi put od kada je Aleksandar Vučić došao na vlast. Prvi put za devet godina. Da sednemo za pregovarački sto kao ljudi, kao Srbi, kao građani Republike Srbije", rekao je Obradović.
Ispred Skupštine se okupila i nekolicina građana, a policija je formirala živi zid ispred stepeništa da ne bi došlo do kontakta sa poslanicima koji štrajkuju glađu. Zatim je postavljena i ograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.