Novi Volkswagen Golf - Alltrack

Izvor: Autoportal.rs, 30.Sep.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Volkswagen Golf - Alltrack

Nemački gigant je predstavio svoj novi model, novu verziju proslavljenog "Golf" automobila koja donosi snažan motor i vuču na svim točkovima.

Golf "Alltrack" je zasnovan na ideji koju je u delo sproveo Audi sa svojom "alltrack quattro" filozofijom. Suština stvari jeste da se jedan karavan "odigne" od zemlje, da mu se dodaju zaštitne "obloge" i eto - u tren oka imate avanturističko vozilo.

Ista platforma, "MQB", je zaslužna za >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << nekoliko varijanti Golfa u karavan i SV verziji. Ako računamo i varijante sa troje i petoro vrata, hečbekove i četiri trkačke varijante. Zato se mnogi sa pravom pitaju po čemu je to "Alltrack" toliko poseban.

Odstojanje od zemlje, za koje smo već rekli da je povećano, povećano je za 20 milimetara. Felne su veličine 17 inča, a pored očekivane vuče na svim točkovima, tu su i dodatne opcije za vožnju po neravnom terenu kao što su opcija spuštanja nizbrdo, promena odaziva pedale gasa, izmene na ABS sistemu i mnoštvo drugih dodataka.

Za razliku od regularnog Golfa verzija "Alltrack" ima znatno manji opseg kada je ponuda agregata u pitanju. Na dnu lestvice, kada je snaga i zapremina u pitanju, je TDI zapremine 1.6 litara sa 110 konjskih snaga dok je na vrhu dvolitarski TDI motor snage 184 konja.

Ovaj Golf će imati glavne konkurente u okviru svoje VW grupe, a to su "Octavia Scout" koji je već doživeo drugo izdanje i veoma je uspešan model na tržištu, i SEAT krosover karavan "Leon X-Perience" koji predstavlja mali "izlet" Španaca u nepoznate vode.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.