Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jaguar lend rover" najavio proizvodnju električnih vozila

LONDON - Najveći proizvođač automobila u Velikoj Britaniji "Jaguar lend rover" saopštio je da planira proizvodnju električnih automobila u toj zemlji, samo dva dana od saopštenja britanske Vlade da će subvencionisati upotrebu zelene tehnologije sa 390 miliona funti /460 miliona evra/.

"Želimo da proizvodimo električna vozila u Zapadnom Midlendsu u Velikoj Britaniji", rekao je generalni direktor Ralf >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Špet.

Direktor je izjavio Rojtersu u septembru da ima smisla proizvoditi električne baterije i automobile u Velikoj Britaniji ako su uslovi odgovarajući.

Nakon što je početkom ovog mjeseca predstavio svoj prvi električni automobil na sajmu automobila u Los Anđelesu, "Jaguar lend rover" saopštio je da želi da polovina njegovih modela automobila bude dostupna i na električni pogon do kraja ove decenije.
Pogledaj vesti o: Rover,   London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Jaguar će proizvoditi električne automobile u Britaniji

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2016

LONDON, Najveći britanski proizvođač automobila, Jaguar Land Rover, najavio je danas proizvodnju električnih automobila u Britaniji, samo dva dana nakon što je vlada u Londonu obećala 390 miliona funti (484 miliona dolara) podrške zelenim tehnologijama. “Želimo da proizvodimo svoja električna...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.