01.07.2016 ::: Mercedes-Benz E63 AMG neće imati pogon na zadnje točkove

Izvor: AutoMagazin, 01.Jul.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

01.07.2016 ::: Mercedes-Benz E63 AMG neće imati pogon na zadnje točkove

Mercedes-Benz neće proizvoditi model E63 AMG sa pogonom na zadnje točkove. Aktuelni E 63AMG biće poslednji koji je dostupan sa pogonom na zadnje točkove, jer će novi biti moguće poručiti samo sa pogonom na sve točkove - 4Matic...

Za ovu odluku "krivi su" aktuelni klijenti, koji su se u 90 % slučajeva odlučivali da njihov E63 AMG bude opremljen sistemom pogona na sve točkove 4Matic. Podsetimo, to je kod aktuelne generacije bilo dostupno uz doplatu.

reklama >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin <<

Zašto je to tako, teško je reći. Očigledno se kupci teško odlučuju, da njihov automobil maksimalne snage od skoro 600 KS i sa tramvajskim obrtnim momentom, ima pogon samo na zadnju osovinu. Oni ortodoksni fanovi AMG modela sa zadnjom vučom sigurno misle drugačije, ali je problem što su oni u manjini. Prodajne brojke su surove, a one ne žele surovi monstrum sa zadnjom vučom.

Na fotografiji iznad vidimo model Mercedes-Benz E43 AMG, kojeg pokreće V6 3.0-litarski Bi-turbo motor maksimalne snage 401 KS. Verzija E63 AMG očekuje se uskoro.

Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.