Bobi je... drugi

Izvor: Mondo, 05.Maj.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi je... drugi

Trofej "Alfonso Ford" namenjen najboljem strelcu Evrolige otišao u ruke Tejlora Ročestija. Marjanović odmah iza njega

Foto: MN Press

Košarkaš Nižnjeg Novgoroda Tejlor Ročesti osvojio je trofej "Alfonso Ford" namenjen najboljem strelcu Evrolige.

Ročesti je ove sezone predvodio Nižnji Novgorod do Top 16 faze sa prosečnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učinkom od 18,9 poena.

On je trijumfovao ispred centra Crvene zvezde Bobana Marjanovića, koji je imao prosek od 16,6 poena po meču, Endrua Gaudloka iz Fenerbahča (16,4), srpskog reprezentativca iz redova CSKA Miloša Teodosića i Devina Smita iz Makabija (15,4).

Trofej "Alfonso Ford" nosi ime po košarkašu koji je preminuo od leukemije u septembru 2004. godine. Ford je, igrajući za Olimpijakos i Montepaski iz Sijene dva puta bio najbolji strelac Evrolige.

Marjanović je propustio priliku da postane drugi srpski igrač koji je poneo priznanje "Alfonso Ford", nakon što je uradio Igor Rakočević i to tri puta - 2007, 2009, 2011.

Taj trofej osvajali su još i Kit Lengford (2014), Bobi Braun (2013), Bo Mekejleb (2012), Linas Kleiza (2010), Mark Sejlers (2008), Dru Nikolas (2006) i Čarls Smit (2005).

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Crnogorcu trofej "Alfonso Ford", Marjanović drugi

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015

Košarkaš Nižnjeg Novgoroda Tejlor Ročesti osvojio je trofej "Alfonso Ford" namenjen najboljem strelcu Evrolige, saopšteno je na sajtu takmičenja...Ročesti, koji je svojevremeno igrao za reprezentaciju Crne Gore, ove sezone je predvodio Nižnji Novgorod do Top 16 faze sa prosečnim učinkom od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.