Škoda smanjuje proizvodnju fabije

Izvor: S media, 12.Dec.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda smanjuje proizvodnju "fabije"

Češka fabrika automobila "Škoda auto" neće proizvoditi petkom model "fabija" u prva tri meseca naredne godine, zbog slabe tražnje posle ukidanja sistema prodaje "staro za novo" u većini zemalja.

"Fabija" se, kako podsećaju češki mediji, tokom većeg dela ove godine prodavala veoma dobro zahvaljujući pomoći vlada niza evropskih zemalja za kupovinu "staro za novo".

Po ukidanju tih povoljnosti naglo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je prestalo interesovanje za popularni "Škodin" model. Firma zboga toga nije proizvodila "fabiju" dva dana u oktobru, a pauza je planirana i za tri decembarska dana.

"Eliksir" prodaje "fabije" bilo je uglavnom "staro za novo" u Nemačkoj. U vreme kad su Nemci dobijali po 2.500 evra za predaju starog automobila za reciklažu i kupovinu novog, sa "Škodinih" proizvodnih traka je silazilo do 1.200 "fabija" dnevno. Fabrika je radila punim kapacitetom, a radnici u tri smene i vikendom.

Krajem septembra, kad je uminula prodaja "staro za novo" u Nemačkoj, proizvodnja je pala na 1.000 vozila dnevno, a u fabrici prognoziraju da će se smanjiti na 800 do 1.000 automobila.

"Škoda" je za tri tromesečja ove godine prodala 504.625 vozila, što je pet odsto manje nego u istom periodu lane. Pri tome je prodaja u trećem tromesečju povećana za 6,5 odsto na godišnjem nivou, na 174.984 automobila, objavljeno je na sajtu ihned.cz.

U prvih devet meseci kompanija je zaradila 2,8 miliona kruna (110 miliona evra) što je gotovo šest milijardi (233 miliona evra) manje nego lane. Godišnji pad je dostigao 67,5 odsto.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Škoda smanjuje proizvodnju "fabije"

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Dec.2009

Češka fabrika automobila "Škoda auto" neće proizvoditi petkom model "fabija" u prva tri meseca naredne godine, zbog slabe tražnje posle ukidanja sistema prodaje "staro za novo" u većini zemalja. "Fabija" se, kako podsećaju češki mediji, tokom većeg dela ove godine prodavala veoma

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Škoda smanjuje proizvodnju Fabije zbog ukidanja sistema prodaje "staro za novo"

Izvor: AutoBrief.com, 12.Dec.2009

"Škoda Auto" neće proizvoditi petkom model Fabija u prva tri meseca naredne godine, zbog slabe tražnje posle ukidanja sistema prodaje "staro za novo" u većini zemalja. U vreme kad su Nemci dobijali po 2.500 evra za predaju starog automobila za reciklažu i kupovinu novog, sa "Škodinih" proizvodnih...

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.