Registracija vozila jeftinija do 30 odsto?

Izvor: Svet, 30.Avg.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registracija vozila jeftinija do 30 odsto?

Vlasnike starih automobila država bi uskoro mogla da obraduje pojeftinjenjem registracije!
Ovaj trošak ubuduće bi se obračunavao na osnovu snage motora, a ne kubikaže, kao do sada. Takav obračun naročito će leći onima čija vozila imaju više od 2.000 kubika, a koji su do sada plaćali paprenu registraciju.
Vozači čiji automobili imaju veliku kubikažu, a stariji su od deset godina, često plaćaju skupu registraciju, čak i više od onih koji imaju novije automobile. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je za novi “BMW 120″ registracija oko 29.000, a za “škodu superb” staru devet godina čak 64.500 dinara.
Zbog sadašnjeg načina obračuna dešava se da registracija bude skuplja od vrednosti tih starih automobila, piše Kurir.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Uskoro izmena uredbe o registraciji vozila po kubikaži?

Izvor: B92, 31.Avg.2015, 13:20

Jedna od stvari zbog koje vozači u Srbiji najčešće negoduju jeste plaćanje registracije na osnovu radne zapremne automobilskog motora (po kubikaži). Osim što je tehnološki prevaziđena, ova uredba značajno utiče i na kupovnu moć građana, pa javnost već dugo apeluje na nadležne da se ona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.