Protiv vozača BMW podneto 27 prijava, bez kazne

Izvor: Studio B, 26.Nov.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv vozača BMW podneto 27 prijava, bez kazne

Dušan Jovanović, vozač BMW u kome je na Ada Huji stradalo troje mladih, u policijskom dosijeu ima 27 prekršajnih prijava, od kojih osam zbog vožnje bez dozvole. Nijedna nije rezultirala kaznom, jer se nikad nije pojavio pred sudijom, niti je bio priveden.

Kako piše Blic, iako ima samo 19 godina, Jovanović prekršaje čini od 2010, a u Prekršajnom sudu objašnjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da su, pre nego što su slučajevi zastareli, izdavane naredbe za njegovo privođenje, ali ga policija nikad nije pronalazila na mestu stanovanja.

"Policija ode na njegovu adresu, ali tamo im kažu da nije tu i da ne znaju kada će se vratiti, pa se i suđenja odlažu. Nijednu presudu nema, ali ne zbog krivice suda ili policije, već zbog toga što je dobro upućen kako da izigra ceo sistem i svaki slučaj odvede u zastarelost", kažu u sudu.

U policiji, s druge strane, objašnjavaju da su uradili svoj deo posla i prilikom svakog zaustavljanja ga kažnjavali, nekad i za više prekršaja odjednom.

"Prijave smo podnosili u redovnom postupku i time se naš deo posla završavao", rekli su u saobraćajnoj policiji.

Protiv Jovanović su zbog vožnje bez vozačke dozvole u 2012. godini podnete četiri prijave, a svaki od tih procesa je zastareo, jer posle izdavanja naloga za privođenje policija

nije uspevala da ga pronađe.

U 2013. godini tri puta je hvatan za volanom, iako nema dozvolu, a u ovoj jednom, i sva četiri procesa su u toku, ali nema suđenja, jer policija ne može da ga pronađe i privede.

Čest prekršaj Jovanovića je i vožnja automobila sa stranim tablicama, što je takođe kažnjivo - 2013. godine je uhvaćen jednom, ove čak pet puta, poslednji put desetak dana pre nesreće, ali se suđenje odlaže jer je "nedostupan".

Prošle godine protiv njega su podnete i tri prijave zbog vožnje neregistrovanog automobila, jednom vozila koje je tehnički neispravno, i opet je suđenje "u toku", a nije se nijednom odazvao pozivu.

U ovoj godini protiv Jovanovića su podnete i dve prijave zbog vožnje jednosmernom ulicom, i po jedna zbog nenošenja lične karte i nošenja bejzbol palice, i sva suđenja su "u

toku".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.