SDA: Lagumdžija napada FTV, jer prenosi istinu o SDP-u

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA: Lagumdžija napada FTV, jer prenosi istinu o SDP-u

SARAJEVO - Stranka demokratske akcije u saopštenju kaže da lider Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija na predizbornim skupovima agresivno nastupa protiv istina koje profesionalni mediji opravdano serviraju nakon četiri godine fijaska njegove stranke u državnoj vlasti.

- Očajnički tražeći "žrtvenu janjad" koja bi nepravedno ponijela teret strašnog neuspjeha na svim poljima, Lagumdžija se obrušio na rad bh. javnih servisa - navodi se.

SDA smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da se na Lagumdžijinovoj "listi za odstrel" prva nalazi Federalna televizija na kojoj je SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović svojevremeno bez prigovora radio u interesu Lagumdžije.

Naglašavaju da se te medijske galame javnost sjeća po imenu "60 minuta", koja je ukinuta onog trenutka kada je Lagumdžija pobijedio na opštim izborima 2010. godine. Takođe ističu da je sve dok je Hadžiomerović radio u korist SDP-a, za Lagumdžiju  FTV bio profesionalan i slobodan medij.

- U ovom trenutku kada FTV izvještava o lošem radu SDP-a u državnoj vlasti, Lagumdžija ga naziva "društvom dva lica" - istaknuto je u saopštenju.

SDA naglašava da nema nikakvu potrebu da se miješa u uređivačku politiku bilo kog medija, pa tako i FTV-a, smatrajući takav čin ne samo nedemokratskim, već i nezakonitim.

Poručuju da FTV i drugi javni servisi postoje radi građana, a ne radi neke političke stranke te osuđuju napade Zlatka Lagumdžije na nezavisne medije i podržavaju rad profesionalnog i slobodnog javnog servisa.

Očekuju da FTV nepristrasno izvještava o činjenicama, jer svaki drugi način rada je nedopustivo podcjenjivanje i vrijeđanje sposobnosti prosuđivanja bh. građana, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

SDP: SDA nastavlja s obmanom građana putem javnog servisa

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Sep.2014

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija BiH smatra da je saopštenje Stranke demokratske akcije (SDA) samo još jedno šuplje predizborno obraćanje, slično bajkovitim obećanjima o novih stotinu hiljada radnih mjesta...SDPBiH podsjeća javnost da je upravo SDA stranka koja prije dvije godine nije željela...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.